Lezing: Roy Straver - Drawdown (verzet naar 23 april)

28 februari 2019, 20:00 | de Bibliotheek het Eemhuis - Keizaal

Kosten: € 7,50

Het boek 'Drawdown - Het meest veelomvattende plan ooit om klimaatontwrichting te keren' van Paul Hawken is wereldwijd een succes en is een New York Times bestseller. Niet gek, want het klimaat is hot. Om die reden komt Roy Straver van Climate Cleanup een toelichting geven op het boek en het werk van zijn organisatie.

'Drawdown' is een boek over klimaatverandering dat focust op oplossingen en niet op de problemen zelf. Tientallen wetenschappers vanuit allerlei vakgebieden rekenden voor het boek 100 methodes door om klimaatverandering te helpen tegengaan en zelfs te keren.

De omvang van het klimaatprobleem en de omvattendheid en ingrijpendheid van de noodzakelijke aanpak dreigt velen te verlammen. En inderdaad is klimaatontwrichting niet alleen een zeer ingrijpend maar ook uitermate urgent probleem. Oplossingen zijn er echter ook wel degelijk. Vele daarvan waren er al lang, maar winnen nu aan relevantie en aantrekkingskracht. Andere zijn nieuw en verrassend, zoals het feit dat het opleiden van meisjes en vrouwen een gigantisch effect heeft, net als gezinsplanning. 

De "Drawdown'-maatregelen bieden dus een hoopvol klimaatperspectief. Bovendien leveren ze een hele reeks van andere voordelen op - voor onze gezondheid, veiligheid, welvaart en welzijn.

Tijdens deze avond geeft Roy Straver van Climate Cleanup toelichting op de geboden oplossingen. 

Let op: deze lezing is verzet naar 23 april om 20.00 uur.