Lezing: Teun van de Keuken

12 november 2019, 20:00 | KAdECafé

Kosten: Leden: € 10,- | Niet-leden: € 12,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op dinsdag 12 november komt journalist, columnist en programmamaker Teun van de Keuken naar het Eemhuis. Van de Keuken helpt u de beste keuzes te maken in de supermarkt en laat zien hoe moeilijk het kan zijn om puur en eerlijk te leven. U kunt Van de Keuken kennen van de succesvolle 'Supermarktsurvivalgids', van zijn columns over eerlijk eten en als maker van het NPO-programma ‘De Keuringsdienst van Waarde’.

De Supermarktsurvivalgids is een kritische voorlichting over de voedingsmiddelen die supermarkten verkopen, met onderzoek naar feiten en fabels bij allerlei praktijken en achtergronden rondom de productie, de marketing en de consumptie van etenswaren. Van der Keuken voert u deze avond mee langs de belangrijkste bezienswaardigheden op de afdelingen van de grootgrutter en vertelt u waar u de grootste gevaren kunt verwachten

Puur en eerlijk

Tijdens deze avond komen o.a. Teuns tien geboden bij voeding voorbij, zoals 'Denk zelf na', 'Grootmoeders recept bestond niet uit een lijst met tientallen ingrediënten' en 'Kijk vooral naar de achterkant van een verpakking in plaats van naar de voorkant'. De onderwerpen zijn verder het eten van vlees, vettaks, de uiterste houdbaarheidsdatum op producten, het paardenvlees schandaal, kraan- en mineraalwater, de populariteit van quinoa, de vele keurmerken, visquota, mueslirepen, eco-fraude, tuinieren, kringlooppapier, vliegen en het milieu, de kwaliteit van producten van AH, de openhartigheid van BN'ers over hun seksleven, het ouderschap, de aardigheidscultus en de bouwwereld.

Over Teun van der Keuken

Teun van de Keuken is journalist, columnist en programmamaker. Al jaren is hij één van de gezichten van Keuringsdienst van Waarde (KRO), dat inzicht probeert te geven in de wondere wereld achter ons voedsel. Ook maakt hij het onderzoeksjournalistieke programma De Monitor, en is hij de initiatiefnemer van de slaafvrije chocoladereep Tony’s Chocolonely. Eerder schreef hij de boeken Puur en eerlijk (2015) en het autobiografische Goed volk (2017).

Tickets


Nederland Leest

Deze activiteit wordt in het kader van Nederland Leest georganiseerd. Nederland Leest is de grootste leescampagne van Nederland en heeft dit jaar als thema ‘duurzaamheid’. Leden en niet-leden kunnen in november gratis het boek Winterbloei van Jan Wolkers in de bibliotheek ophalen mét de aansporing het te lezen en er met anderen over te praten.

De Bibliotheek Eemland organiseert verschillende activiteiten rondom het thema. Bekijk hier alle activiteiten.