Lezing ‘Geopark Heuvelrug in oprichting’ (GEANNULEERD)

10 mei 2019, 20:00 | de Bibliotheek Hoogland

Kosten: Niet-leden: € 2,50 | Bibliotheekleden: € 1,50

Het Burgeriniatief Geopark Heuvelrug probeert de Unesco-status van ‘Geopark’ te verwerven voor de gehele Heuvelrug, vanaf de Grebbeberg tot aan het Gooi. Een Geopark is een gebied van wereldniveau, met unieke aardkundige waarden en forse reliëfverschillen, in combinatie met een gevarieerde natuur en een rijke cultuurhistorie. Kees de Heer van de IVN-afdeling Amersfoort geeft de lezing over ‘Geopark Heuvelrug in oprichting’.

De lezing gaat over de aardkundige monumenten in de omgeving, van de Soesterduinen tot en met De Waaien van Eemnes. Bij het Geopark Heuvelrug horen ook de overgangsgebieden van de reliëfrijke stuwwal naar de polders van Eemland, dat betekent dat landgoed Coelhorst en de rest van Hoogland-West er ook bij horen. Deze streek biedt allerlei restanten van de Grebbelinie en wordt voortdurend bedreigd door woningbouwplannen.

Kees de Heer van de IVN-afdeling Amersfoort geeft de lezing over ‘Geopark Heuvelrug in oprichting’. Hij is bioloog en freelance journalist. Hij geeft regelmatig cursussen en landschapsexcursies met de vier-brillenmethode van Leesbaar Landschap. Zowel de rijke natuur als de bijzondere cultuurhistorie komen aan bod, met kavelpatronen, hoogteverschillen, seizoensvariatie, agrarisch en militair erfgoed. Na de lezing kunnen de deelnemers intekenen op twee speciale geoparkexcursies.

Aanmelden

Deze lezing is geannuleerd.

De lezing wordt georganiseerd door de Werkgroep Verhalen in Hoogland i.s.m. de Bibliotheek Hoogland.