Royal middag met lezing 'Eten in hogere kringen'

14 april 2019, 14:30 | de Bibliotheek het Eemhuis

Kosten: € 10,00 lezing en royal arrangement

Het kan bijna niemand ontgaan zijn: op Koningsdag komt de koninklijke familie naar Amersfoort. Maar hoe heurt het nou eigenlijk bij de adel? Kom 14 april naar de Bibliotheek het Eemhuis om alles over adellijke etiquette te leren. Voor de lezing kan iedereen aanschuiven voor wat thee met allerlei lekkers.

Om 15.30 uur start in de Keizaal de lezing van kunsthistoricus Tim Smeets. Smeets is conservator bij het Openlucht Museum en werkt ook voor Museum van Loon. Zijn verhaal begint in de zestiende en zeventiende eeuw. De vroege periode zal hij prachtig illustreren met schilderijen en vroege kookboeken. In de achttiende eeuw gaat de Nederlandse elite de Franse keuken sterk navolgen – en zo ontstaat er een grote kloof tussen arm en rijk. Het bombastische van de negentiende eeuw krijgt uiteraard veel aandacht. Het verhaal van de lezing eindigt uiteindelijk bij de Oranjes. 

Royal middag arrangement

Voor de lezing is er een royal arrangement voor de bezoekers. Deze start om 14.30 uur bij espressobar De Draak (in het Eemhuis). Bezoekers kunnen genieten van thee met allerlei lekkers.

Wandeling

Voorafgaand aan de lezing en het royal arrangement is het mogelijk om met een gids van Gilde Amersfoort een stadswandeling te maken langs de Koninklijke route van 27 april. Deze begint om 13:15 uur bij de Mariënhof en eindigt bij het Eemhuis. Een combinatieticket voor lezing, wandeling en high tea kost € 15,- per stuk. Kies voor deze optie in het bestelproces voor 'plusticket.'

Te leen in de bibliotheek (een selectie):

Tickets

Via onderstaande knop kunt u tickets kopen. Let op: als u ook deel wilt nemen aan de stadswandeling, kies dan voor 'plusticket' in het bestelproces. Een normale ticket is geldig voor het royal arrangement en de lezing.