Live radiouitzending ihkv Week van het schrijven

14 september 2019 | De Bibliotheek het Eemhuis - Espressobar De Draak

Roelof Meijer en Erik van Venetië van Golfbreker Radio ontvangen van 9.00 - 13 uur in het Eemhuis Eemlands schrijvers die onlangs een boek hebben geschreven of daar nog mee bezig zijn. Hun gasten zijn zeer gevarieerd. Dat kan ook, want inmiddels wonen er meer dan 430 schrijvers in Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden en Woudenberg. Jaarlijks komen er zo'n 50 bij. Via reguliere uitgeverijen, maar ook in eigen beheer of via printing on demand.

Gasten

• Maarten Carbo, over boeken maken en zijn boek Succes met je boek & Zelf uitgeven
  • Gerard Beentjes: over zijn gedichtenbundel met gedichten over Schiermonnikoog
  • Jan Bulsink over zijn gedichtenbundel en zijn nieuwe 'werk' als organisator van ‘dichtwerk’ bij de Nieuwe Erven
  • Carolien Nelissen over haar biografische roman 'Krantenjongen' (klaar, maar nog niet uit)
  • Carolien Cramer, schreef al een paar romans, is nu bezig met haar thrillerdebuut
  • Gerian Dijkhuizen, schrijft n een roman ver gezinnen die in de 2e WO geëvacueerd werden naar het noorden van het land. & vertelt over haar toneelbewerking van de Engel van Spakenburg (door Wim Duijst) die in 2020 op het toneel verschijnt.
  • Sandra Jacobs schreef ‘O, dus dat is WMO’, een informatief boek voor mensen die daarin werken.
  • Herman de Roos is bezig met een heruitgave van zijn boek ‘Diep onder onze huid’. Wanneer begin je aan een heruitgave?
  • Annette Verspoor schreef een jeugdnovelle over de vriendschap tussen twee jongens aan het eind van 1944 (operation market garden) in Noord-Brabant. "De wens in het water"
  • Jelmer Soes, schreef diverse boeken voor jongeren, is docent schrijven aan de HKU en lid van de werkgroep Nacht van de literatuur.
  • Karin Horst over de bibliotheek, Eemlandse schrijvers, de Mensenbieb en de Nacht van de literatuur
  • Annet Bijsterveld, over haar boek 'Jaren geleden; autisme leefde mijn leven' en haar deelname aan de Mensenbieb.
  • Mabel van Zijl, boekhandel Veenendaal
  • Denise Hulst, boekmarketeer.
  • Joke Sickmann, De Stadsbron

NB Roelof Meijer en Erik van Venetië zijn beide ook Eemlandse schrijvers.