Nacht van de Literatuur - Peter Buwalda

21 september 2019, van 20:00 tot 22:00 | de Bibliotheek het Eemhuis

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op zaterdag 21 september komt Peter Buwalda vanwege de Nacht van de Literatuur naar de Bibliotheek het Eemhuis. Buwalda is schrijver en columnist. Vóór zijn succesvolle debuutroman 'Bonita Avenue' uitkam, was hij journalist en redacteur bij diverse uitgeverijen. Tijdens de Nacht van de Literatuur interviewt Tyche van Bommel Buwalda in de hal van het Eemhuis.

Jarenlang is Peter Buwalda bezig met zijn romans, maar dan heb je ook wat! Hij debuteerde in september 2010 met Bonita Avenue. Op 22 september 2011 won hij zijn eerste prijs: Academica Debutantenprijs. Op 30 oktober 2011 won hij de Selexyz Debuutprijs. Tevens won hij de Tzumprijs 2011 en de Anton Wachterprijs voor de beste debuutroman in 2012. Bonita Avenue werd vertaald in het Duits en Frans (2013), Engels, Hongaars en IJslands (2014) en in het Portugees en Deens (2016). In maart 2019, negen jaar na zijn debuut, bracht hij zijn tweede roman Otmars zonen uit. 

Otmars zonen, ruim zeshonderd pagina’s dik, is het eerste, zelfstandig te lezen deel van een trilogie. Het eerste hoofdstuk is genummerd 111, het laatste in Otmars zonen is nummer 75. In de nog te verschijnen twee delen zal de eindstreep worden behaald, met hoofdstuk 1. Buwalda: "Daarmee beloof ik de lezer dat er nog veel komt en zo leg ik mij vast. Een wurgcontract. Bij nummer 1 beginnen zou veilig zijn geweest" (uit interview Vrij Nederland met Jeroen Vullings). 

Fotograaf: Jelle Vermeersch

Over De Nacht van de Literatuur

Dit jaar viert de Amersfoortse Nacht van de Literatuur zijn eerste jubileum. Net als in voorgaande jaren belooft het weer een onvergetelijke avond te worden. Op het programma staan onder meer  de gelauwerde auteurs Manon Uphoff en Peter Buwalda, Libris Literatuurprijswinnaar Rob van Essen, toptalent Bregje Hofstede en de Amersfoortse rapper Diggy Dex. Zij worden op zaterdag 21 september geïnterviewd en lezen voor op locaties als Bibliotheek Het Eemhuis, de Mannenzaal, de Sint Aegtenkapel, Museum Flehite, Fluor, Het Lokaal, KadECafé, Stadsbrouwerij De Drie Ringen en het Eemcafé. 

Bekijk het hele programma