Omgaan met de digitale overheid en DigiD

21 juni 2019, van 10:00 tot 12:00 | de Bibliotheek het Eemhuis

Kosten: € 10,-

Steeds meer overheidszaken kunt u regelen via internet. Dit doet u vaak met uw DigiD. Heeft u nog niet zoveel ervaring met de computer of komt u hier niet helemaal uit? Dan is de cursus 'Omgaan met de digitale overheid' iets voor u. De cursus start op vrijdag 21 juni in de Bibliotheek het Eemhuis.

De cursus Omgaan met de digitale overheid bestaat uit verschillende onderdelen:

• DigiD aanvragen en gebruiken
  • Zoeken en vinden bij de e-overheid (bijvoorbeeld informatie van de Belastingdienst, het UWV of de Sociale Verzekeringsbank)
  • Het gebruiken van een 'mijn-omgeving (bijvoorbeeld Mijn toeslagen van de Belastingdienst, Mijn UWV of Mijn SVB)
  • Regelhulp, een website van de overheid met informatie over verschillende soorten zorg en hulp

Overheidszaken online regelen met de gemeente Amersfoort

Binnen de cursus Omgaan met de digitale overheid is speciaal aandacht voor hoe u uw zaken kunt regelen met de Gemeente Amersfoort. Denkt u hierbij aan:

• een afspraak maken met een medewerker
  • een folder of gids aanvragen
  • een vergunning aanvragen
  • een uitkering of toeslag aanvragen
  • een melding doen om de gemeente te laten weten dat er iets niet in orde is

Data en aanmelden

De cursus Omgaan met de digitale overheid en DigiD bestaat uit 4 bijeenkomsten:

• 21 juni
  • 28 juni
  • 5 juli
  • 12 juli

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulierPrint deze uit geef het ingevulde formulier af bij de balie in de Bibliotheek het Eemhuis.