Verkiezing Stadsdichter van Amersfoort (uitverkocht)

31 januari 2019, 20:00 | KAdECafé

Op 31 januari, tijdens de Nationale Gedichtendag, wordt tijdens een feestelijke voordrachtsavond de nieuwe stadsdichter van Amersfoort verkozen. Wethouder Fatma Koşer Kaya maakt de winnaar bekend.

Kandidaten konden zich door gedichten in te zenden verkiesbaar stellen. Een kundige jury, bestaande uit Wichard Maassen (journalist, schrijver en initiator van de verkiezing), Guido de Wijs (schrijver), Thjum Arts (cabaretier en docent), Angelique Noortman (gemeenteraadslid CDA belast met o.a. cultuur) en Lies Pannevis (specialist de Bibliotheek Eemland), heeft de volgende vijf beste dichters geselecteerd: 

  • Jolanda Oudijk
  • Gerard Dummer
  • Ali Serik
  • Twan Vet
  • Jacques de Waart

Tijdens de verkiezingsavond mag het publiek stemmen.
Let op, wees op tijd
want stembriefjes worden alleen uitgedeeld aan het begin van de avond omdat er punten verdeeld moeten worden over alle vijf de kandidaten. 

Reserveer nu via de knop hieronder! 

Muziek (ex)stadsdichters

Naast de voordrachten is er muziek van vier (bijna) ex-stadsdichters mmv de band High Five, met oa ex-stadsdichter Arjen van der Linden op drums. Andere leden van de band : Jeroen de Valk (bassist, schrijver & dichter) en Peter Smit (gitaar)
Zang : (ex)stadsdichters Cees van Weerd, Nynke Geertsma en Eva Vleeskruijer (nb niet tegelijk) 

Wat doet de Stadsdichter?

De Stadsdichter is een ambassadeur van de stad. Hij of zij moet niet alleen een vaardige pen hebben, maar zich ook goed kunnen presenteren. De stadsdichter levert minstens twaalf keer per jaar, gevraagd en ongevraagd, dichterlijk commentaar op de actualiteit, Het ambt van stadsdichter staat open voor iedereen die in Amersfoort woont, jong en oud. De aanstelling is voor een periode van twee jaar.