Voorleesfeestje In de voetsporen van Annie M.G. Schmidt in Hoogland

25 mei 2019, 11:00 | de Bibliotheek Hoogland

Kosten: gratis

In de Bibliotheek besteden we dit keer aandacht aan de opvolgers van Annie M.G. Schmidt! Wie zijn de nieuwe Nederlandse kinderboekenschrijvers? Wie schrijft net zulke grappige versjes als Annie? Bestaan er nog andere peuter-hoofdpersonen naast Jip & Janneke? Welk boek wordt een voorleesklassieker zoals Pluk van de Petteflet?

Eén van de boeken die daar kans op maakt is Wij zijn Tijgers van Edward van de Vendel. Het is grappig, spannend en staat vol prachtige prenten. Ideaal dus voor dit voorleesfeestje. Als we zijn uitgelachen over de streken van Tex, Max en Wokkeltje, is de pret nog niet voorbij. We hebben weer een leuke activiteit bij het boek verzonnen. Het wordt een geweldig feest in de Bibliotheek. 

Voor de ouders is er deze keer een extraatje. Die krijgen een lijst met boekentips mee naar huis. Allemaal boeken waarvan we hopen dat deze jullie aangenaam zullen verrassen. Alle titels zijn natuurlijk terug te vinden in onze collectie.

Waarom voorlezen?

Voorlezen is niet alleen gezellig, het is ook belangrijk. Het vergroot de woordenschat van kinderen en helpt ze om de wereld om zich heen te begrijpen. Daarom organiseert de Bibliotheek regelmatig voorleesfeestjes.

Aanmelden

De toegang is gratis, wel graag even aanmelden via de website. Onze adviesleeftijd voor deze activiteit is 2 tot 7 jaar. Ouders hoeven zich niet aan te melden.