Databanken en websites (Gratis te raadplegen IN de bibliotheek)

De Bibliotheek beschikt over een groot aantal digitale informatiebronnen. U kunt onze databanken kosteloos gebruiken, ook als u niet lid bent van de Bibliotheek.

Oefenen en leren voor je rijbewijs

Klik op 'Start examen' en oefen met een groot aantal examens.

Oefenen.nl

Oefenprogramma’s over taal, rekenen, internet, werk, geld, opvoeding en gezondheid. (o.a. Klik & Tik, Lees en Schrijf! en Taalklas.nl)

Uittrekselbank

Uittreksels en informatie over auteurs. 

 

Uittrekselbank Jeugd

Voor uittreksels over jeugdliteratuur kan de Jeugd Uittrekselbank van NBD Biblion geraadpleegd worden.

Van Dale

Woorden in het Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans zijn digitaal op te zoeken. Ook NT2 en Junior Woordenboeken zijn te raadplegen.

Bereslim

BereslimmeBoeken zijn interactieve animatiefilms van bekende prentenboeken voor kinderen van 2 tot 7 jaar.

Lezen voor de Lijst

Lezen voor de lijst helpt leerlingen een boek te kiezen dat bij hen past; van brugklas tot eindexamen. Voor professionals biedt Lezen voor de lijst titellijsten en algemene informatie over de leesniveaus en meer.

Literatuurplein

Op de website van Literatuurplein vind je alles wat met literatuur te maken heeft. Van literair nieuws tot evenementen.

PressReader

PressReader bevat ruim 3500 kranten en tijdschriften uit 100 landen in 60 talen.

Download ook de app van PressReader en zet in de Bibliotheek de krant of het tijdschrift op uw smartphone of tablet om later te lezen!

Picarta / Publiekswijzer

Catalogus van Nederlandse bibliotheken

Delpher

Delpher biedt voor iedereen de originele teksten uit meer dan 1,3 miljoen kranten, 4,4 miljoentijdschriftpagina’s en meer dan 320.000 boeken uit de 15de tot de 21ste eeuw. 

ATH Online

Ruim 200 automodellen met gedetailleerde info over onderhoud, reparatie, diagnose, revisie, techniek. Met foto's, illustraties en elektrische schema's.

DocsOnline

DocsOnline biedt 20 door bibliothecarissen geselecteerde documentaires. De documentaires sluiten zoveel mogelijk aan bij actuele onderwerpen die met name voor het onderwijs interessant kunnen zijn. Gedurende het jaar worden documentaires gewisseld, zodat er om de zoveel tijd weer nieuwe docs te bekijken zijn.

Junior Einstein

Junior Einstein biedt een online leeromgeving voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Voor alle vakken is er een ruim aanbod aan oefeningen voor verschillende groepen met variërende moelijkheidsgraad.

Jeugdbibliotheek

Jeugdbibliotheek.nl is een website van de Koninklijke Bibliotheek, speciaal ontwikkeld voor kinderen van 0-18 jaar. Hier vinden kinderen alles wat de bibliotheek te bieden heeft rondom Lezen en Weten. Ook alle (onderstaande) ingekochte e-content voor Jeugd heeft een plek in de Jeugdbibliotheek.

Consumentenbond

Consumentenbond

Let op: Inloggen niet nodig. U kunt meteen zoeken.

Voorleeshoek

Anouk leest boeken voor en jij kan er naar kijken. 

Winkler Prins Studie Editie

Encyclopedie voor bovenbouw van de basisschool en de onderbouw havo/vwo/vmbo (leeftijd 10+)

Financieel Dagblad

Artikelen die ouder zijn dan 3 dagen en nieuwer dan drie maanden, zijn doorzoekbaar en te lezen. 

Muziek(web)

Met Muziekweb in de Bibliotheek kunnen bezoekers uit een collectie van miljoenen tracks hun favoriete muziek ontdekken en beluisteren in de Bibliotheek. Daarnaast biedt deze bibliotheeksite verdiepende informatie, zoals albumbeschrijvingen, playlists en luisteradviezen. 

Junior Winkler Prins

De encyclopedieartikelen van de Junior en de Studie Winkler Prins zijn  doorzoekbaar. De Junior Winkler Prins is geschikt vanaf 6 jaar. 

JeugdBieb

Jeugdbieb is een verzameling links naar informatieve websites, filmpjes en apps voor kinderen. Bij elke link wordt een korte beschrijving gegeven. De content is beoordeeld door jeugdbibliothecarissen.

Zoek-werk

Zoek-Werk biedt een online training aan voor de doelgroep van de taalhuizen (NT1 en NT2).