De Bibliotheek Eemland laat u graag kennismaken met schrijvers en dichters uit Amersfoort, Baarn, Bunschoten-Spakenburg, Leusden en Woudenberg. We lezen, luisteren en kijken wat af, maar kennen we onze 'eigen' mensen wel? Net zoals we trots zijn op onze sporters, mogen we ook trots zijn op onze cultuurmakers.

10 video's van Eemlandse schrijvers

De Bibliotheek Eemland en de Clipjesfabriek presenteren de serie Verhalen van de Stad; Eemlandse schrijvers en hun verhaal. Tien schrijvers lezen voor uit eigen werk op een favoriete plek in Amersfoort. Onder hen Ilja Gort, Guido de Wijs, Govert Schilling en stadsdichter Nynke Geertsema.

Wij nodigen alle schrijvers uit Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden en Woudenberg die denken voor de Eemland Collectie in aanmerking te komen, via e-mail contact op te nemen.

Al onze Eemlandse schrijvers

Inmiddels hebben we zo’n 280 Eemlandse schrijvers in vijf gemeentes. Niet alleen bekende namen als Rosita Steenbeek, Bert Natter, Tais Teng, Betty Sluyzer of Govert Schilling. Ook minder bekende schrijvers die bijvoorbeeld een eigen gedichtbundel hebben geschreven of een informatief boek over vaders op zee. Vanwege het steeds groter wordende aantal is een opname op onze website zoals we dat hadden niet meer mogelijk. We proberen al deze namen over te zetten naar Wikipedia; waar we werken aan een overzicht in categoriën en ook per gemeente. Het grote voordeel daarvan is dat meerdere mensen hieraan kunnen werken en zodoende kunnen letten op de actualiteit. Mensen die vragen hebben over één of meerdere schrijvers kunnen mailen naar info@bibliotheekeemland.nl.