Verhalen van de Stad; Eemlandse schrijvers en hun verhaal. Tien schrijvers lezen voor uit eigen werk op een favoriete plek in Amersfoort.
De serie kwam tot stand dankzij een subsidie van de Gemeente Amersfoort

Guido de Wijs

In deze aflevering: Guido de Wijs; schrijver, dichter, cabaretier, oud-misdienaar, broer van Ivo...

Cees van Weerd

In deze aflevering: Cees van Weerd, Nederlands tekst- en liedjesschrijver, cabaretier en acteur. En stadsdichter van Amersfoort van 2012 t/m 2014.

Ilja Gort

In deze aflevering Ilja Gort, geboren in Amersfoort en nu een Nederlandse schrijver en wijnboer die afwisselend in Amersfoort en in Frankrijk woont.

3 vrouwen en De Haspelnap

In deze aflevering drie vrouwen, samen verantwoordelijk voor 'Het geheim van de Haspelnap'; Karin Horst, Jolanda Oudijk en Annette Verspoor. Voor Amersfoortse - en alle andere kinderen - die geloven dat er draken bestaan.

Herma Klein Kranenberg

In deze aflevering: Herma Klein Kranenberg. Zij sprak vijftig Amersfoorters over hun passie en drijfveren. Zonder uitzondering inspirerende ontmoetingen waarbij vaak onvermoede onderwerpen aan bod kwamen.

Ali Şerik

In deze aflevering: Ali Şerik, in 1962 geboren in Turkije. Toen hij 7 was, vertrok hij naar Nederland. Zijn eerste gedichten waren in het Turks, maar later publiceerde hij in het Nederlands. Voor de Amersfoortse Courant schreef Ali Şerik tussen 2001 en 2006 columns. In deze aflevering neemt Ali ons mee naar Kamp Amersfoort.

Machteld Stilting

In deze aflevering: Machteld Stilting, veelzijdig publicist en liefhebber van Birkhoven.

Erik van Vliet

In deze aflevering: Erik van Vliet, misdaadauteur en als ontwerper verbonden aan Dierenpark Amersfoort. Hij is op dezelfde dag geboren als Darwin en wellicht is er enige astrologische verwantschap want ook Van Vliet is niet bang om schokkende inzichten in de relaties tussen mens en dier in de openbaarheid te brengen.

Nynke Geertsma

In deze aflevering: Nynke Geerstma. Nynke is de stadsdichter van Amersfoort. Zij vertelt hoe zij met gedicht en Nederlandstalig jazz Amersfoort in woorden en muziek vat.

Govert Schilling

In deze aflevering: Govert Schilling, wetenschapsjournalist en publicist. Hij schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland.

Riët Hummel.

In deze aflevering: Riët Hummel. Eigenlijk geen professional op het gebied van schrijven, maar zij won een verhalenwedstrijd uitgeschreven door bibliotheek Eemland. Zij neemt ons mee naar een historische plek op de Snoeckgensheuvel.