Voorwaarden Eemlandse schrijvers

Voorwaarden Eemlandse schrijvers

Wanneer komt u in aanmerking voor opname in de collectie:

Iedereen die een boek gepubliceerd heeft en in Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden of Woudenberg (Eemland) geboren is, danwel het grootste deel van jeugd heeft doorgebracht of woont, kan met 1 titel in de collectie Eemlandse auteurs opgenomen worden.

Het aantal van 1 exemplaar per schrijver hanteren wij omdat er veel verschil zit in het aantal gepubliceerde boeken en het ons in eerste instantie vooral om een overzicht gaat. Schenkingen van nieuwe boeken accepteren wij graag. (ter informatie: het inwerken (opnemen in catalogus, plastificeren etc.) kost de bibliotheek uiteraard geld).

De aard van de publicatie in ondergeschikt. Kinderboeken, proza, poëzie, informatieve publicaties komen allemaal voor opname in aanmerking. Beeld- en geluidspublicaties kunnen onder dezelfde condities in de collectie worden opgenomen. Hierbij kunt u denken aan illustratoren, muzikanten, filmers.

Auteurs die in Eemland zijn geboren, blijven ten allen tijde met hun titel in de collectie. Auteurs die in Eemland wonen, blijven met hun publicatie in de collectie totdat zij verhuizen naar een plaats buiten ons werkgebied. Auteurs die zich Eemlandse auteur voelen omdat zij hun jeugd hier hebben doorgebracht, nemen we graag op in de collectie.

Opname in de collectie is mogelijk voor publicaties die niet ouder zijn dan 50 jaar.

Andere voorwaarden:

  • geen losbladig werk
  • geschreven in goed Nederlands
  • geen les- of leerstof, geen scripties
  • geen manuscripten

Wat gebeurt er met uw boek(en)?

De titel wordt door ons naar Utrecht gestuurd om te worden beschreven tbv de catalogus. Wanneer het boek weer terugkomt, wordt ze geplastificeerd, van stickers voorzien etc.

Het boek wordt opgenomen en geplaatst in de de plaatsgebonden collectie. In de catalogus krijgen al deze boeken het trefwoord ‘Eemlandse schrijvers.’

Waar nodig worden titels verdubbeld (bv. Rosita Steenbeek, normaal te vinden bij de fictie, nu dan ook bij de Amersfoortse schrijvers).

De collectie wordt ondersteund door informatie op deze website.

De bibliotheek behoudt zich in uitzonderlijke situaties het recht voor publicaties te weigeren.

Voor publicaties die niet onder het reguliere leenrecht vallen wordt geen leenrechtvergoeding betaald.

Biebboekenwinkeltje

Wij verkopen wij ook boeken van onze Eemlandse schrijvers, in het Biebboekwinkeltje. Kijk hier voor meer informatie.

Bent of kent u een auteur, maar staat u/ nog niet in onze lijst? Neemt u dan contact met ons op!

De Bibliotheek Eemland nodigt alle schrijvers uit Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden en Woudenberg die denken voor deze collectie in aanmerking te komen, via e-mail contact op te nemen.

In alle voorkomende gevallen die niet onder bovenstaande voorwaarden geplaatst kunnen worden, beslist de directie.