Kunstuitleen

Kunstuitleen Amersfoort is onderdeel van de Bibliotheek Eemland en gevestigd in de Bibliotheek het Eemhuis. Met een abonnement van de Kunstuitleen kunt u kunstwerken lenen uit een veelzijdige collectie die bestaat uit werk van regionale, nationale en internationale kunstenaars.

Het aanbod aan uitleenbare kunst voor klanten van Kunstuitleen Amersfoort bestaat uit schilderijen, tekeningen, aquarellen, litho’s, foto’s, keramiek, brons, hout etc. Het grootste deel van de collectie is te zien en te reserveren via een digitale catalogus.

Een kunstwerk mag zo vaak gewisseld worden als u maar wilt. De leentermijn van een kunstwerk is een half jaar en kan in overleg worden verlengd tot een jaar.

Openingstijden

  • Donderdag 17:00 – 20:30 uur
  • Zaterdag 13:00 – 17:00 uur

En volgens afspraak via WhatsApp, e-mail en telefoon.
Tel: 0615941631
E-mail: kunstuitleen@bibliotheekeemland.nl

Tussen Kerst en oud en nieuw gesloten. Donderdag 3 januari is de Kunstuitleen weer open.

Lid worden van Kunstuitleen Amersfoort

Neem bij een eerste bezoek aan de Kunstuitleen een geldig legitimatiebewijs mee om u in te laten schrijven als lid. De kosten voor een abonnement zijn:
  • € 72,- per jaar (€ 6,- per maand). Per automatische incasso per kwartaal of via een nota per kwartaal (€ 2,- administratiekosten).
  • Inschrijfgeld € 5,- Bent u lid van de Bibliotheek Eemland, dan betaalt u geen inschrijfgeld.

Opzeggen

U kunt uw lidmaatschap na het eerste jaar schriftelijk of aan de balie opzeggen per de eerste van de volgende maand. (Hiervoor moet wel aan alle financiële verplichtingen zijn voldaan en alle geleende kunstwerken zijn ingeleverd)

Leentarief zonder kooptegoed en leentarief met kooptegoed

De Kunstuitleen Amersfoort kent een leentarief zonder kooptegoed en een leentarief met kooptegoed. De leentarieven zijn gebaseerd op de waarde van de kunstwerken.

Van het leentarief met kooptegoed wordt een deel als kooptegoed op uw naam gereserveerd door de Kunstuitleen Amersfoort. De Kunstuitleen Amersfoort reserveert uw kooptegoed tot een maximum bedrag van € 500,-. Wanneer het maximumbedrag bereikt is, kunt u niet meer met kooptegoed lenen. Zodra (een deel van) het bedrag besteed is aan de aanschaf van een kunstwerk bij de Kunstuitleen Amersfoort, kan het kooptegoed opnieuw opgebouwd worden door te lenen met kooptegoed.

Kunstwerk kopen?
De meeste kunstwerken kunt u kopen. In de catalogus vindt u de indicatiewaarde.

Voor een offerte kunt u ons de kunstwerkgegevens mailen. U kunt ook bellen naar telnr. 033 - 4631914 of 0615941631. 

Niet op tijd weer ingeleverd of schade

Als u het kunstwerk te laat inlevert, wordt u verplicht tot betaling van het geldende leentarief, opgehoogd met een boete van € 10,- per kunstwerk per maand. De Kunstuitleen Amersfoort beschouwt het niet inleveren van een kunstwerk na twee schriftelijke inleverherinneringen als aankoop en brengt de actuele verkoopwaarde in rekening.

Indien u een kunstwerk van de Kunstuitleen beschadigt, dient u de schade direct te melden, persoonlijk aan de balie, of via e-mail of telefonisch via telnr. 033 - 4631914.

De kunstwerken zijn verzekerd. Wel geldt een eigen risico van € 125,- per kunstwerk per schade. De verzekering van de Kunstuitleen Amersfoort is van toepassing op schades hoger dan het eigen risicodeel. Echter, wanneer een schade terug te voeren is op nalatigheid van een lener zal deze geweigerd worden door de verzekering van de Kunstuitleen Amersfoort en worden de totale kosten van de schade aan u doorberekend.

Lees voor u een kunstwerk leent de tips over vervoer en behandeling.

Reglement

Wilt u meer weten over bijvoorbeeld de omgang met kunstwerken, opzeggen of aansprakelijkheid, kijk dan in het Reglement.