Kunstuitleen

Kunstuitleen Amersfoort gaat sluiten. Dit betekent dat u niet meer lid kunt worden van de Kunstuitleen. De abonnementen van bestaande leden worden beëindigd bij de inlevering van een geleend werk. In juni is de Kunstuitleen nog geopend voor leden op de donderdagavond, zaterdagmiddag en op afspraak. In juli alleen nog op afspraak. In augustus is de Kunstuitleen definitief gesloten. Heeft u belangstelling voor een werk uit de collectie, informeer dan naar de mogelijkheid om het aan te schaffen. Dit kan door contact op te nemen met de medewerkers van Kunstuitleen.

Openingstijden

Juni:

  • Donderdag 17:00 – 20:30 uur
  • Zaterdag 13:00 – 17:00 uur

En volgens afspraak via WhatsApp, e-mail en telefoon.
Tel: 0615941631
E-mail: kunstuitleen@bibliotheekeemland.nl

Juli:

Alleen op afspraak

via WhatsApp, e-mail en telefoon.
Tel: 0615941631
E-mail: kunstuitleen@bibliotheekeemland.nl

Per augustus is de Kunstuitleen definitief gesloten.

Bent u lid van Kunstuitleen Amersfoort, dan is het volgende goed om te weten:

  • Er verandert niets aan de overeengekomen leen periode. Bij inlevering van het werk wordt het abonnement beëindigd. 
  • Omdat wij achteraf incasseren, kan het zijn dat er daarna nog abonnementsgeld van uw rekening wordt afgeschreven. 
  • Als u een spaartegoed heeft opgebouwd, kunt u dat gebruiken voor de aanschaf van een kunstwerk of teruggestort krijgen op uw rekening.
  • In Amersfoort zijn er gelukkig diverse mogelijkheden om kunst te lenen, bijvoorbeeld via Kunstuitleen Special Arts aan de Zonnehof in Amersfoort. Zij biedt u nu een aantrekkelijk overgangsabonnement.
     

Wilt u een werk kopen?

Het aanbod van Kunstuitleen Amersfoort bestaat uit schilderijen, tekeningen, aquarellen, litho’s, foto’s, keramiek, brons, hout etc. Het grootste deel van de collectie is te zien via een digitale catalogus.

Heeft u nog belangstelling voor de aanschaf van een werk, laat het ons weten.

Niet op tijd weer ingeleverd of schade

Als u het kunstwerk te laat inlevert, wordt u verplicht tot betaling van het geldende leentarief, opgehoogd met een boete van € 10,- per kunstwerk per maand. De Kunstuitleen Amersfoort beschouwt het niet inleveren van een kunstwerk na twee schriftelijke inleverherinneringen als aankoop en brengt de actuele verkoopwaarde in rekening.

Indien u een kunstwerk van de Kunstuitleen beschadigt, dient u de schade direct te melden, persoonlijk aan de balie, of via e-mail of telefonisch via telnr. 033 - 4631914.

De kunstwerken zijn verzekerd. Wel geldt een eigen risico van € 125,- per kunstwerk per schade. De verzekering van de Kunstuitleen Amersfoort is van toepassing op schades hoger dan het eigen risicodeel. Echter, wanneer een schade terug te voeren is op nalatigheid van een lener zal deze geweigerd worden door de verzekering van de Kunstuitleen Amersfoort en worden de totale kosten van de schade aan u doorberekend.

Reglement

Wilt u meer weten over bijvoorbeeld de omgang met kunstwerken, opzeggen of aansprakelijkheid, kijk dan in het Reglement.