Oproepen van leeskringen

Op zoek naar een leeskring? Onderstaande leeskringen zoeken nieuwe leden. Wilt u als leeskring zelf een oproep doen, stuur dan een mailtje naar leeskringenservice@bibliotheekeemland.nl

Leeskringen Duits in Amersfoort zoeken leden

  • De eerste Leeskring Duits bestaat op dit moment uit vier vrouwen van rond de 60 jaar: onze groep zoekt nog twee leden om de leeskring uit te breiden. We komen op afspraak bij elkaar bij een van de leden thuis op een avond of vrijdagmiddag. We zijn lid van Senia en maken gebruik van de leeswijzers. Deze handleidingen vormen de kern van de bespreking van de boeken. Er staat informatie in over de auteur en het boek, informatie over de stijl, de personages, het vertelperspectief en discussievragen die als leidraad dienen bij het gesprek.  

Meer informatie en aanmelding bij Silke Meyer: silkmey@gmail.com

  • De tweede Leeskring Duits komt ’s avonds bij elkaar van 19.30 tot 21.30 uur. De groep bestaat op dit moment uit één man en zes vrouwen van wie het merendeel ouder dan 50 jaar is. Voor het seizoen 2017-2018 gekozen:
    Unterleuten van Juli Zeh, Gehen, ging, gegangen van Jenny Erpenbeck, Die Glücklichen van Kristine Bilkau; Das Kleid meiner Mutter van Anna Katharina Hahn, Austerlitz van W.G.Sebald, Berlin - Moskau. Eine Reise zu Fuß van Wolfgang Büscher en Lieber wütend als traurig van Alois Prinz 

Informatie en aanmelden: Annie Somberg, annie.somberg@solcon.nl

Meer informatie over de Duitse leeskringen zie Senia

Belangstelling voor een avond-leesgroep?

Overdag druk met werk of gezin? Dan is een avond-leesgroep misschien wat voor u. Door Senia worden nu ook avondleesgroepen opgericht. De leeftijd van de deelnemers loopt uiteen van 25 tot 50 jaar. 

Senia-leeskringen lezen zes à zeven boeken per jaar en bespreken die aan de hand van leeswijzers met vragen die het gesprek structuur geven. Meer informatie is te vinden op www.senia.nl.

Aanmelden kan bij Liesbeth Ram, liesbeth.ram@senia.nl

Of kijk bij Senia!

Stichting Senia is een organisatie, die leesgroepen faciliteert met literatuurlijsten en leeswijzers. Senia houdt op hun website ook bij waar plaatsgen vrij zijn in leesclubs in het land:

www.senia.nl