Oproepen van leeskringen

Op zoek naar een leeskring? Onderstaande leeskringen zoeken nieuwe leden. Wilt u als leeskring zelf een oproep doen, stuur dan een mailtje naar leeskringenservice@bibliotheekeemland.nl

Leeskringen Duits in Amersfoort zoeken leden

  • De eerste Leeskring Duits bestaat op dit moment uit vier vrouwen van rond de 60 jaar: onze groep zoekt nog twee leden om de leeskring uit te breiden. We komen op afspraak bij elkaar bij een van de leden thuis op een avond of vrijdagmiddag. We zijn lid van Senia en maken gebruik van de leeswijzers. Deze handleidingen vormen de kern van de bespreking van de boeken. Er staat informatie in over de auteur en het boek, informatie over de stijl, de personages, het vertelperspectief en discussievragen die als leidraad dienen bij het gesprek.  

Meer informatie en aanmelding bij Silke Meyer: silkmey@gmail.com

  • De tweede Leeskring Duits komt ’s avonds bij elkaar van 19.30 tot 21.30 uur. De groep bestaat op dit moment uit één man en zes vrouwen van wie het merendeel ouder dan 50 jaar is. Voor het seizoen 2017-2018 gekozen:
    Unterleuten van Juli Zeh, Gehen, ging, gegangen van Jenny Erpenbeck, Die Glücklichen van Kristine Bilkau; Das Kleid meiner Mutter van Anna Katharina Hahn, Austerlitz van W.G.Sebald, Berlin - Moskau. Eine Reise zu Fuß van Wolfgang Büscher en Lieber wütend als traurig van Alois Prinz 

Informatie en aanmelden: Annie Somberg, annie.somberg@solcon.nl

Meer informatie over de Duitse leeskringen zie Senia

Leesgroep filosofie in Amersfoort en Baarn

Wilt u boeken lezen over filosofie die u bijblijven, daarover inspirerende gesprekken voeren en nieuwe mensen ontmoeten? In Amersfoort en Baarn is interesse in een nieuwe leesgroep filosofie.

Leesgroepen filosofie kiezen uit een door deskundigen samengestelde boekenlijst over uiteenlopende filosofische thema’s. De discussie over de boeken gebeurt aan de hand van leeswijzers met samenvattingen, recensies en discussievragen.
Meer informatie over de werkwijze is te vinden op: www.senia.nl onder Programma’s Senia

De leesgroep kan van start gaan, als er voldoende leden zijn. Alles is nog open en ter bespreking, zoals de titelkeuze, het dagdeel en de frequentie van de bijeenkomsten. De voorkeur gaat naar overdag.

Bij voldoende aanmeldingen zal er een datumprikker rondgaan, zodat er een bijeenkomst kan worden georganiseerd met als doel: kennismaking met elkaar en Senia, en als er voldoende overeenkomsten zijn gaan we over tot het maken van afspraken en het oprichten van een leesgroep filosofie.
U kunt zich aanmelden bij Liesbeth Ram, ambassadeur Senia groepen, liesbeth.Ram@senia.nl

Belangstelling voor een avond-leesgroep?

Overdag druk met werk of gezin? Dan is een avond-leesgroep misschien wat voor u. Door Senia worden nu ook avondleesgroepen opgericht. De leeftijd van de deelnemers loopt uiteen van 25 tot 50 jaar. 

Senia-leeskringen lezen zes à zeven boeken per jaar en bespreken die aan de hand van leeswijzers met vragen die het gesprek structuur geven. Meer informatie is te vinden op www.senia.nl.

Aanmelden kan bij Liesbeth Ram, liesbeth.ram@senia.nl

Of kijk bij Senia!

Stichting Senia is een organisatie, die leesgroepen faciliteert met literatuurlijsten en leeswijzers. Senia houdt op hun website ook bij waar plaatsgen vrij zijn in leesclubs in het land:

www.senia.nl