Resultaat 51 - 60 (van 207)

• Nederlandse taallessen in Leusden Bekijk details

Van 19:00 tot 21:30 | Elke week | de Bibliotheek Leusden

In samenwerking met Taalhuis Leusden verzorgt NL educatie Nederlandse taallessen op maandagavond van 19.00 tot 21.30 uur in de Bibliotheek Leusden. Deze lessen zijn voor mensen die al ingeburgerd zijn of niet inburgeringsplichtig zijn.

ma 15 apr

• Joke Hermsen over 'het tij keren' Bekijk details

20:00 | de Bibliotheek Baarn

Tijdens de Maand van de Filosofie komt schrijfster en filosofe Joke Hermsen naar de Bibliotheek Baarn. Ze heeft het over haar boek 'Het tij keren'. Dit boek gaat over Rosa Luxemburg (1871-1919) en Hannah Arendt (1906-1975). Zij waren beiden politieke denkers die vanuit hun kritische reflectie op het kapitalisme en de moderne consumptiemaatschappij voor meer politieke participatie van de bevolking pleitten.

ma 15 apr

• Schrijfclub – NT2 Creatief Schrijven Bekijk details

Van 13:30 tot 15:30 | Cultuurboerderij De Nieuwe Erven (de Kwekerij)

Schrijft u graag gedichten en verhalen? Of wilt u leren hoe u verhalen en gedichten schrijft? Doe dan mee met de Schrijfclub en oefen op een leuke manier de Nederlandse taal. Van 13.30 tot 15.30 uur in Cultuurboerderij De Nieuwe Erven (de Kwekerij), Heiligenbergerweg 144 in Amersfoort.

di 16 apr

• Kinderjurybijeenkomst Hoogland Bekijk details

15:00 | de Bibliotheek Hoogland

Maak kennis met nieuwe boeken tijdens de Kinderjurybijeenkomsten in de Bibliotheek, deel verhalen over je lievelingsboeken en doe mee aan The Voice Books.

di 16 apr

• Leesclub Makkelijk Lezen in Bunschoten Bekijk details

Van 09:30 tot 11:00 | Elke week | de Bibliotheek Bunschoten

Lees mee met de Leesclub Makkelijk lezen in de Bibliotheek Bunschoten op de woensdagochtend.

wo 17 apr

• Computer- en internetcursus voor beginners Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Elke week | Het Eemhuis (Medialokaal | 4e etage)

Heeft u ook moeite met de computer of internet? Kom dan naar de cursus Klik & Tik.

wo 17 apr

• Voorleesrecord en op de foto met Kikker in Baarn Bekijk details

17:30 | de Bibliotheek Baarn

Kom 18 april in je pyjama naar Kikker is Kikker luisteren en help zo mee om het Voorleesrecord te breken. Natuurlijk is kikker zelf ook aanwezig. Hij gaat graag met alle kinderen op de foto.

do 18 apr

• Voorleesrecord en op de foto met Kikker in het Eemhuis Bekijk details

19:00 | de Bibliotheek het Eemhuis

do 18 apr

• Lezing: Roy Straver - Drawdown Bekijk details

20:00 | de Bibliotheek het Eemhuis - Keizaal

Het boek 'Drawdown - Het meest veelomvattende plan ooit om klimaatontwrichting te keren' van Paul Hawken is wereldwijd een succes en is een New York Times bestseller. Niet gek, want het klimaat is hot. Roy Straver van Climate Cleanup vertelt 23 april meer over het onderwerp.

di 23 apr

• Leesclub Makkelijk Lezen in Bunschoten Bekijk details