Resultaat 1 - 10 (van 204)

• Meespeelvoorstelling 'Een huis voor Harry' in Baarn Bekijk details

Van 15:30 tot 16:00 | de Bibliotheek Baarn

Ben je tussen de 2 en 7 jaar oud? Kom dan woensdag 20 februari om 15.30 uur naar de Bibliotheek Baarn en doe mee met de meespeelvoorstelling 'Een huis voor Harry'.

• Tegenlicht Meet Up Amersfoort: Ons basisinkomen Bekijk details

Van 19:00 tot 22:30 | KAdEcafé

Basisinkomen staat sinds de introductie van historicus Rutger Bregman op het maatschappelijk netvlies. Vele Nederlandse steden kondigden experimenten aan en ook wereldwijd zijn er lopende projecten. Toch zien we ook dat onderzoek vroegtijdig wordt stopgezet en hebben de burgers van Zwitserland tegen de invoer van basisinkomen gestemd. Is het nog te vroeg voor het basisinkomen?

• Computer- en internetcursus voor beginners Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Elke week | Het Eemhuis (Medialokaal | 4e etage)

Heeft u ook moeite met de computer of internet? Kom dan naar de cursus Klik & Tik.

• Leesclub Makkelijk Lezen in Bunschoten Bekijk details

Van 09:30 tot 11:00 | Elke week | de Bibliotheek Bunschoten

Lees mee met de Leesclub Makkelijk lezen in de Bibliotheek Bunschoten op de woensdagochtend.

• Informatiebijeenkomst Cursus Omgaan met de digitale overheid Bekijk details

Van 14:00 tot 15:00 | de Bibliotheek het Eemhuis

Steeds meer overheidszaken kunt u regelen via internet. Dit doet u vaak met uw DigiD. Heeft u nog niet zoveel ervaring met de computer of komt u hier niet helemaal uit? Dan is de cursus 'Omgaan met de digitale overheid' iets voor u. Kom donderdag 21 februari om 14.00 uur naar het Eemhuis voor meer informatie over deze cursus.

do 21 feb

• Nederlandse taallessen in Leusden Bekijk details

Van 19:00 tot 21:30 | Elke week | de Bibliotheek Leusden

In samenwerking met Taalhuis Leusden verzorgt NL educatie Nederlandse taallessen op maandagavond van 19.00 tot 21.30 uur in de Bibliotheek Leusden. Deze lessen zijn voor mensen die al ingeburgerd zijn of niet inburgeringsplichtig zijn.

ma 25 feb

• Workshop Slowmotion Bekijk details

Van 10:00 tot 12:30 | de Bibliotheek het Eemhuis - Joriszaal

Ken je de YouTube filmpjes met slowmotion effecten? Alles wat snel gaat ziet er eigenlijk veel cooler uit in slowmotion! Met een professionele slowmotioncamera ga je aan de slag om stoere moves of indrukwekkende chemische reacties te filmen en in slowmotion te monteren tot je eigen YouTube video die je mee naar huis krijgt.

• Kunstlezing ‘Rembrandt’ Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | de Bibliotheek Baarn

Op de dinsdagochtend geeft drs Gees-Ineke Smit een reeks Kunstlezingen in de Bibliotheek Baarn. De lezingen vormen een goede basis voor een bezoek aan komende tentoonstellingen die in Nederland te zien zijn. Deze keer gaat het over het thema ‘Rembrandt’.

• Workshop NASA simulator - Word een echte raketgeleerde! Bekijk details

Van 10:00 tot 12:30 | de Bibliotheek het Eemhuis - Joriszaal

Met het spel Kerbal Space Program leer je in een mum van tijd echte raketten ontwerpen, testen en lanceren. Dit spel laat je stap voor stap je hele ruimteschip bouwen: de motor, de vorm, de vleugels, alles kan je zelf kiezen! Lukt het jou om je raket naar Mars te brengen? Of kom je niet verder dan het lanceerplatform?

• Dagje natuurdocumentaire maken - Ben jij de nieuwe Freek Vonk? Bekijk details

Van 10:00 tot 16:00 | de Bibliotheek het Eemhuis - Keizaal

In deze workshop gaan we op pad naar buiten. Iedereen heeft wel eens een natuurdocumentaire gezien, maar weinig mensen weten dat er ook in Nederland hele mooie en interessante dieren en planten op beeld gezet kunnen worden. Aan de hand van fragmenten van de natuurdocumentaire; ‘de wilde stad’ worden de deelnemers geïnspireerd en geënthousiasmeerd om zelf op pad te gaan en met een ander oog naar hun omgeving te kijken