Resultaat 1 - 10 (van 176)

• Tegenlicht Meet Up Amersfoort: Beste reizigers Bekijk details

Van 19:00 tot 22:30 | De Bibliotheek het Eemhuis

Je hoort geen ‘dames en heren’ meer op het perron. Het is ‘beste reizigers’ geworden. De Nederlandse Spoorwegen willen dat iedereen zich welkom voelt: dames, heren, jongens, meisjes en eenieder die zich niet thuis voelt bij die traditionele tweedeling. We worden, nog voor we geboren zijn, in hokjes geplaatst en bekijken de wereld door een bril die alles in tweeën splitst: wie geen man is, is vrouw, en andersom. In VPRO Tegenlicht verkennen we de toekomst van geslacht en gender, met mensen die niet in een hokje passen of er niet in willen worden geduwd. Kom tijdens deze Tegenlicht meetup meer te weten over dit thema.

• Voorleesfeestje Kikker is Kikker in Baarn Bekijk details

15:30 | de Bibliotheek Baarn

Het is weer bijna tijd voor een Voorleesfeestje! Deze keer wordt het boek "Kikker is Kikker" van Max Velthuijs voorgelezen. Het laat kinderen op grappige wijze zien dat iedereen anders is, maar dat dát nou juist zo leuk is. Je bent goed zoals je bent!

• Voorleesfeestje Kikker is Kikker in Woudenberg Bekijk details

15:00 | de Bibliotheek Woudenberg

• Boek van de maand-gesprek "Baarn Leest" Bekijk details

Van 12:30 tot 13:15 | de Bibliotheek Baarn

Iedere laatste woensdag van de maand is er een Boek van de maand-gesprek met schrijvers en lezers in de Bibliotheek Baarn. Het gesprek vindt plaats van 12.30 tot 13.15 uur.

• Computer- en internetcursus voor beginners Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Elke week | Het Eemhuis (Medialokaal | 4e etage)

Heeft u ook moeite met de computer of internet? Kom dan naar de cursus Klik & Tik.

• Leesclub Makkelijk Lezen in Bunschoten Bekijk details

Van 09:30 tot 11:00 | Elke week | de Bibliotheek Bunschoten

Lees mee met de Leesclub Makkelijk lezen in de Bibliotheek Bunschoten op de woensdagochtend.

• Digitaal Hulpplein in Dorpshuis de Neng Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Dorpshuis de Neng

Heeft u vragen over uw tablet of smartphone. Loopt u vast als het gaat om e-books of internet? Kom dan voor gratis hulp en advies naar het Digitaal Hulpplein in Dorpshuis de Neng. U bent van harte welkom op elke tweede en laatste donderdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur. Het Digitaal Hulpplein is een samenwerking van de Bibliotheek Hoogland, Dorpshuis de Neng en Seniorweb.

• Voorleesfeestje Kikker is Kikker in Vathorst Bekijk details

15:30 | de Bibliotheek Vathorst

• Lezing Louk de Liever Bekijk details

Van 19:30 tot 20:30 | Eemhuis, Keizaal

De Amersfoorter Louk de Liever overleefde als Joods jongetje twee concentratiekampen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Over zijn ervaringen zal hij donderdag 25 april vertellen in de Keizaal van het Eemhuis. Aanvang 19.30 uur.

• Oprichtingsbijeenkomst leesclub Moderne literatuur Bekijk details

14:00 | de Bibliotheek het Eemhuis - espressobar De Draak

In de Bibliotheek het Eemhuis wordt op vrijdag 26 april om 14.00 uur een nieuwe leesclub Moderne Literatuur opgericht. De bijeenkomst is een initiatief van de landelijke organisatie Senia samen met de Bibliotheek Eemland.

vr 26 apr