Het Eemhuis

Resultaat 1 - 10 (van 71)

• Lezing Louk de Liever Bekijk details

Van 19:30 tot 20:30 | Eemhuis, Keizaal

De Amersfoorter Louk de Liever overleefde als Joods jongetje twee concentratiekampen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Over zijn ervaringen zal hij donderdag 25 april vertellen in de Keizaal van het Eemhuis. Aanvang 19.30 uur.

do 25 apr

• Oprichtingsbijeenkomst leesclub Moderne literatuur Bekijk details

14:00 | de Bibliotheek het Eemhuis - espressobar De Draak

In de Bibliotheek het Eemhuis wordt op vrijdag 26 april om 14.00 uur een nieuwe leesclub Moderne Literatuur opgericht. De bijeenkomst is een initiatief van de landelijke organisatie Senia samen met de Bibliotheek Eemland.

vr 26 apr

• Lezing Remco Reiding over 101 Sovjetsoldaten Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Keizaal in het Eemhuis

Zondagmiddag 28 april vertelt schrijver en onderzoeker Remco Reiding in het Eemhuis over zijn onderzoek naar de 101 Sovjetsoldaten uit Oezbekistan die in en nabij Kamp Amersfoort om het leven zijn gebracht. Aanvang 14.00 uur.

zo 28 apr

• Dagje natuurdocumentaire maken - Ben jij de nieuwe Freek Vonk? Bekijk details

Van 10:00 tot 16:00 | de Bibliotheek het Eemhuis

In deze workshop gaan we op pad naar buiten. Iedereen heeft wel eens een natuurdocumentaire gezien, maar weinig mensen weten dat er ook in Nederland hele mooie en interessante dieren en planten op beeld gezet kunnen worden. Aan de hand van fragmenten van de natuurdocumentaire; ‘de wilde stad’ worden de deelnemers geïnspireerd en geënthousiasmeerd om zelf op pad te gaan en met een ander oog naar hun omgeving te kijken

• Workshop NASA simulator - Word een echte raketgeleerde! Bekijk details

Van 10:00 tot 12:30 | de Bibliotheek het Eemhuis

Met het spel Kerbal Space Program leer je in een mum van tijd echte raketten ontwerpen, testen en lanceren. Dit spel laat je stap voor stap je hele ruimteschip bouwen: de motor, de vorm, de vleugels, alles kan je zelf kiezen! Lukt het jou om je raket naar Mars te brengen? Of kom je niet verder dan het lanceerplatform?

• Workshop NASA simulator - Word een echte raketgeleerde! Bekijk details

Van 13:30 tot 16:00 | de Bibliotheek het Eemhuis

• Regiomiddag voor leesgroepen Frans Bekijk details

14:00 | de Bibliotheek het Eemhuis

Senia nodigt de leesclubs Frans uit voor een voorjaarsbijeenkomst met informatie over de nieuwe literatuurlijst, uitwisseling van ervaringen, en verdieping in de Franse literatuur. Op dinsdagmiddag 30 april zijn de leeskringen Frans welkom in Bibliotheek het Eemhuis.

di 30 apr

• Workshop digitale knikkerbaan maken Bekijk details

Van 10:00 tot 12:30 | de Bibliotheek Eemland

Actie en reactie! Ga in het fantastische spel Contraption Maker aan de slag om een reusachtige digitale knikkerbaan te maken. Er zijn geen regels, alleen zwaartekracht en actie en reactie, alles wat valt en botst kan weer iets anders in beweging zetten. Voltooi alle levels en ga lekker je gang om een enorme machine te bouwen.

• Computer- en internetcursus voor beginners Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Elke week | Het Eemhuis (Medialokaal | 4e etage)

Heeft u ook moeite met de computer of internet? Kom dan naar de cursus Klik & Tik.

• Workshop Mario animeren Bekijk details

Van 13:30 tot 16:00 | de Bibliotheek het Eemhuis

“It’s-a me, Mario!” Leer om je eigen Mario-animatie te maken! Met scharen, printjes en plakkers gaan we Mario en zijn vrienden door de levels laten stuiteren. Na deze workshop is jouw animatie helemaal af om aan vriendjes en vriendinnetjes te laten zien.