Het Eemhuis

Resultaat 1 - 10 (van 102)

• Digitaal Hulpplein in het Eemhuis Bekijk details

Van 13:30 tot 15:30 | Het Eemhuis

Heeft u vragen over uw tablet of smartphone. Loopt u vast als het gaat om e-books of internet? Kom dan voor gratis hulp en advies naar het Digitaal Hulpplein in de Bibliotheek het Eemhuis. U bent van harte welkom op elke eerste donderdag van de maand van 10.00 - 12.00 uur en elke derde maandag van de maand van 13.30 - 15.30 uur. Het Digitaal Hulpplein in het Eemhuis is een samenwerking van de Bibliotheek Eemland, Seniorweb en de KBO.

ma 18 feb

• Computer- en internetcursus voor beginners Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Elke week | Het Eemhuis (Medialokaal | 4e etage)

Heeft u ook moeite met de computer of internet? Kom dan naar de cursus Klik & Tik.

wo 20 feb

• Tegenlicht Meet Up Amersfoort: Ons basisinkomen Bekijk details

Van 19:00 tot 22:30 | de Bibliotheek het Eemhuis

Basisinkomen staat sinds de introductie van historicus Rutger Bregman op het maatschappelijk netvlies. Vele Nederlandse steden kondigden experimenten aan en ook wereldwijd zijn er lopende projecten. Toch zien we ook dat onderzoek vroegtijdig wordt stopgezet en hebben de burgers van Zwitserland tegen de invoer van basisinkomen gestemd. Is het nog te vroeg voor het basisinkomen?

wo 20 feb

• Informatiebijeenkomst Cursus Omgaan met de digitale overheid Bekijk details

Van 14:00 tot 15:00 | de Bibliotheek het Eemhuis

Steeds meer overheidszaken kunt u regelen via internet. Dit doet u vaak met uw DigiD. Heeft u nog niet zoveel ervaring met de computer of komt u hier niet helemaal uit? Dan is de cursus 'Omgaan met de digitale overheid' iets voor u. Kom donderdag 21 februari om 14.00 uur naar het Eemhuis voor meer informatie over deze cursus.

do 21 feb

• Workshop Slowmotion Bekijk details

Van 10:00 tot 12:30 | de Bibliotheek het Eemhuis - Joriszaal

Ken je de YouTube filmpjes met slowmotion effecten? Alles wat snel gaat ziet er eigenlijk veel cooler uit in slowmotion! Met een professionele slowmotioncamera ga je aan de slag om stoere moves of indrukwekkende chemische reacties te filmen en in slowmotion te monteren tot je eigen YouTube video die je mee naar huis krijgt.

• Workshop NASA simulator - Word een echte raketgeleerde! Bekijk details

Van 10:00 tot 12:30 | de Bibliotheek het Eemhuis - Joriszaal

Met het spel Kerbal Space Program leer je in een mum van tijd echte raketten ontwerpen, testen en lanceren. Dit spel laat je stap voor stap je hele ruimteschip bouwen: de motor, de vorm, de vleugels, alles kan je zelf kiezen! Lukt het jou om je raket naar Mars te brengen? Of kom je niet verder dan het lanceerplatform?

• Dagje natuurdocumentaire maken - Ben jij de nieuwe Freek Vonk? Bekijk details

Van 10:00 tot 16:00 | de Bibliotheek het Eemhuis - Keizaal

In deze workshop gaan we op pad naar buiten. Iedereen heeft wel eens een natuurdocumentaire gezien, maar weinig mensen weten dat er ook in Nederland hele mooie en interessante dieren en planten op beeld gezet kunnen worden. Aan de hand van fragmenten van de natuurdocumentaire; ‘de wilde stad’ worden de deelnemers geïnspireerd en geënthousiasmeerd om zelf op pad te gaan en met een ander oog naar hun omgeving te kijken

• Workshop NASA simulator - Word een echte raketgeleerde! Bekijk details

Van 13:30 tot 16:00 | de Bibliotheek het Eemhuis - Joriszaal

• Workshop Slowmotion Bekijk details

Van 13:30 tot 16:00 | de Bibliotheek het Eemhuis - De Koppeling

• Minecraft VR - Duik in de wereld van Minecraft! Bekijk details

Van 10:00 tot 12:30 | de Bibliotheek het Eemhuis - De Koppeling

Altijd al echt in je eigen Minecraft wereld rond willen lopen? Dat kan nu in VR! Met de HTC Vive VR-bril beland je middenin jouw virtuele wereld. Dit is de ultieme beleving van de 21e eeuw, je weet niet wat je ziet!

wo 27 feb