Het Eemhuis

Resultaat 1 - 10 (van 85)

• Digitaal Hulpplein in het Eemhuis Bekijk details

Van 13:30 tot 15:30 | Het Eemhuis

Heeft u vragen over uw tablet of smartphone. Loopt u vast als het gaat om e-books of internet? Kom dan voor gratis hulp en advies naar het Digitaal Hulpplein in de Bibliotheek het Eemhuis. U bent van harte welkom op elke eerste donderdag van de maand van 10.00 - 12.00 uur en elke derde maandag van de maand van 13.30 - 15.30 uur. Het Digitaal Hulpplein in het Eemhuis is een samenwerking van de Bibliotheek Eemland, Seniorweb en de KBO.

ma 19 aug

• Zomervoorlezen in de Bibliotheek het Eemhuis (2-8 jaar) Bekijk details

Van 15:00 tot 16:30 | Elke week | de Bibliotheek het Eemhuis

Tijdens de zomervakantie gaan we iedere week op woensdagmiddag voorlezen in de Bibliotheek! Na afloop is er limonade en koffie/thee voor de ouders en wordt er gekleurd of geknutseld.

wo 21 aug

• Lezing: Marco Willemse - Den Treek-Henschoten - een familielandgoed ontsluierd Bekijk details

19:30 | de Bibliotheek het Eemhuis

Deze avond krijgt u een intrigerend kijkje achter de schermen van het grote particuliere landgoed Den Treek-Henschoten. De lezing wordt gegeven door schrijver en journalist Marco Willemse. Waar u ook woont in Amersfoort, Leusden, Woudenberg, Maarn, Driebergen of Zeist, in een mum van tijd zit u midden in de uitgestrekte bossen van landgoed Den Treek-Henschoten.

wo 21 aug

• Workshop Morsemachine maken (7+) Bekijk details

Van 10:00 tot 12:30 | de Bibliotheek het Eemhuis

Houd je van techniek? Kom dan lekker knutselen en maak samen met je vader/moeder je eigen seinsleutel om morsecodes te versturen. Spannend, want morse was een van de eerste digitale geheimtalen. Na deze workshop kan jij ook stiekem geheimtaal naar je vriendjes en vriendinnetjes seinen.

ma 26 aug

• Workshop Micro:Bit Maker Kit (9+) Bekijk details

Van 13:30 tot 16:00 | de Bibliotheek het Eemhuis

Bijna iedereen is bekend met het klassieke computerspelletje Snake. Maar… hoe wordt zo’n spel eigenlijk gemaakt? En zou je dat zelf ook kunnen doen? Nou en of! Deze middag leer je hoe.

ma 26 aug

• Workshop NASA Simulator - Word nu zelf André Kuipers (9+) Bekijk details

Van 10:00 tot 12:30 | de Bibliotheek het Eemhuis

Met het educatieve spel Kerbal Space Program leer je in een mum van tijd echte raketten ontwerpen, testen en lanceren. Dit wetenschappelijke spel laat je stap voor stap je hele ruimteschip bouwen: de motor, de vorm, de vleugels, alles kan je zelf kiezen!

di 27 aug

• Workshop NASA Simulator: word nu zelf André Kuipers (9+) Bekijk details

di 27 aug

• Dagje journalistiek (8+) - Word journalist van jouw journaal Bekijk details

Van 10:00 tot 16:00 | de Bibliotheek het Eemhuis

Iedereen kan nieuws filmen! Niet alleen journalisten voor de krant of het journaal, ook jij kan met een camera in je hand nieuws maken. Alles wat jij interessant vindt, is namelijk nieuws.

wo 28 aug

• Workshop Minecraft VR (8+) - Duik in de wereld van Minecraft! (uitverkocht) Bekijk details

Van 10:00 tot 12:30 | de Bibliotheek het Eemhuis

Altijd al echt in je eigen Minecraft wereld rond willen lopen? Dat kan nu met virtual reality! Met de HTC Vive VR-bril beland je midden in jouw virtuele wereld. Dit is de ultieme beleving van de 21e eeuw, je weet niet wat je ziet!