Medialab

Resultaat 1 - 10 (van 14)

• Workshop Slowmotion Bekijk details

Van 10:00 tot 12:30 | de Bibliotheek het Eemhuis - Joriszaal

Ken je de YouTube filmpjes met slowmotion effecten? Alles wat snel gaat ziet er eigenlijk veel cooler uit in slowmotion! Met een professionele slowmotioncamera ga je aan de slag om stoere moves of indrukwekkende chemische reacties te filmen en in slowmotion te monteren tot je eigen YouTube video die je mee naar huis krijgt.

• Workshop NASA simulator - Word een echte raketgeleerde! Bekijk details

Van 10:00 tot 12:30 | de Bibliotheek het Eemhuis - Joriszaal

Met het spel Kerbal Space Program leer je in een mum van tijd echte raketten ontwerpen, testen en lanceren. Dit spel laat je stap voor stap je hele ruimteschip bouwen: de motor, de vorm, de vleugels, alles kan je zelf kiezen! Lukt het jou om je raket naar Mars te brengen? Of kom je niet verder dan het lanceerplatform?

• Dagje natuurdocumentaire maken - Ben jij de nieuwe Freek Vonk? Bekijk details

Van 10:00 tot 16:00 | de Bibliotheek het Eemhuis - Keizaal

In deze workshop gaan we op pad naar buiten. Iedereen heeft wel eens een natuurdocumentaire gezien, maar weinig mensen weten dat er ook in Nederland hele mooie en interessante dieren en planten op beeld gezet kunnen worden. Aan de hand van fragmenten van de natuurdocumentaire; ‘de wilde stad’ worden de deelnemers geïnspireerd en geënthousiasmeerd om zelf op pad te gaan en met een ander oog naar hun omgeving te kijken

• Workshop NASA simulator - Word een echte raketgeleerde! Bekijk details

Van 13:30 tot 16:00 | de Bibliotheek het Eemhuis - Joriszaal

• Workshop Slowmotion Bekijk details

Van 13:30 tot 16:00 | de Bibliotheek het Eemhuis - De Koppeling

• Minecraft VR - Duik in de wereld van Minecraft! Bekijk details

Van 10:00 tot 12:30 | de Bibliotheek het Eemhuis - De Koppeling

Altijd al echt in je eigen Minecraft wereld rond willen lopen? Dat kan nu in VR! Met de HTC Vive VR-bril beland je middenin jouw virtuele wereld. Dit is de ultieme beleving van de 21e eeuw, je weet niet wat je ziet!

• Workshop Journalist voor een dag Bekijk details

Van 10:00 tot 16:00 | de Bibliotheek het Eemhuis - Keizaal

Iedereen kan nieuws filmen! Niet alleen journalisten voor de krant of het journaal, ook jij kan met een camera in je hand nieuws maken. Alles wat jij interessant vindt, is namelijk nieuws. Wil jij weten hoe je als een echte documentaire maker een journaal-item maakt? Dan is deze extra lange workshop wat voor jou.

• Minecraft VR - Duik in de wereld van Minecraft! Bekijk details

Van 13:30 tot 16:00 | de Bibliotheek het Eemhuis - Joriszaal

• Jukebox programmeren Bekijk details

Van 10:00 tot 12:30 | de Bibliotheek het Eemhuis - Joriszaal

De Arduino is een USB-programmeerboard waarmee je sensoren kan programmeren en aansturen. Tijdens deze workshop leer je de basis van de Arduino programmeertaal en ga je je favoriete muzieknummer in het apparaatje programmeren. Met een klein mini speakertje kan je de verschillende tonen laten horen en jouw favoriete muziek tot leven wekken. Wordt het Avicii of toch Mozart wat je in jouw knoppen zet?

do 28 feb

• LEGO Workshop We Do Bekijk details

Van 10:00 tot 11:15 | de Bibliotheek het Eemhuis - Keizaal

Met Lego WeDo bouw je samen aan een robotje, bijvoorbeeld Milo of een krokodil. Daarna leer je de robot te besturen met een app op de iPad. Voor kinderen tussen 6 en 9 is dit een mooie kennismaking met robotica.

do 28 feb