Medialab

Resultaat 1 - 10 (van 11)

• Dagje natuurdocumentaire maken - Ben jij de nieuwe Freek Vonk? Bekijk details

Van 10:00 tot 16:00 | de Bibliotheek het Eemhuis

In deze workshop gaan we op pad naar buiten. Iedereen heeft wel eens een natuurdocumentaire gezien, maar weinig mensen weten dat er ook in Nederland hele mooie en interessante dieren en planten op beeld gezet kunnen worden. Aan de hand van fragmenten van de natuurdocumentaire; ‘de wilde stad’ worden de deelnemers geïnspireerd en geënthousiasmeerd om zelf op pad te gaan en met een ander oog naar hun omgeving te kijken

• Workshop NASA simulator - Word een echte raketgeleerde! Bekijk details

Van 10:00 tot 12:30 | de Bibliotheek het Eemhuis

Met het spel Kerbal Space Program leer je in een mum van tijd echte raketten ontwerpen, testen en lanceren. Dit spel laat je stap voor stap je hele ruimteschip bouwen: de motor, de vorm, de vleugels, alles kan je zelf kiezen! Lukt het jou om je raket naar Mars te brengen? Of kom je niet verder dan het lanceerplatform?

• Workshop NASA simulator - Word een echte raketgeleerde! Bekijk details

Van 13:30 tot 16:00 | de Bibliotheek het Eemhuis

• Workshop digitale knikkerbaan maken Bekijk details

Van 10:00 tot 12:30 | de Bibliotheek Eemland

Actie en reactie! Ga in het fantastische spel Contraption Maker aan de slag om een reusachtige digitale knikkerbaan te maken. Er zijn geen regels, alleen zwaartekracht en actie en reactie, alles wat valt en botst kan weer iets anders in beweging zetten. Voltooi alle levels en ga lekker je gang om een enorme machine te bouwen.

wo 01 mei

• Workshop Mario animeren Bekijk details

Van 13:30 tot 16:00 | de Bibliotheek het Eemhuis

“It’s-a me, Mario!” Leer om je eigen Mario-animatie te maken! Met scharen, printjes en plakkers gaan we Mario en zijn vrienden door de levels laten stuiteren. Na deze workshop is jouw animatie helemaal af om aan vriendjes en vriendinnetjes te laten zien.

wo 01 mei

• LEGO Workshop We Do Bekijk details

Van 10:00 tot 11:15 | de Bibliotheek het Eemhuis

Met Lego WeDo bouw je samen aan een robotje, bijvoorbeeld Milo of een krokodil. Daarna leer je de robot te besturen met een app op de iPad. Voor kinderen tussen 6 en 9 is dit een mooie kennismaking met robotica.

• LEGO Workshop We Do Bekijk details

Van 11:30 tot 12:45 | de Bibliotheek het Eemhuis

• Maak kennis met een VR-bril Bekijk details

Van 13:00 tot 16:30 | de Bibliotheek Baarn

Altijd zelf eens virtual reality willen ervaren? Zet een VR-bril van de Bibliotheek op en stap een andere wereld binnen. Maak dingen mee die je in het echte leven nooit zou doen, zoals een wandeling op de Mount-Everest, een landing op de maan met de Apollo 11 of bekijk je huis vanuit de lucht. Het kan allemaal in de wereld van virtual reality.

• LEGO Workshop Mindstorms Bekijk details

Van 13:30 tot 15:00 | de Bibliotheek het Eemhuis

Programmeer sensoren en laat de Lego Mindstorms robot doen wat je maar wil. Kinderen tussen de 9 en 12 gaan gelijk aan de slag met de Mindstorms robots. De mogelijkheden hiermee zijn met bijvoorbeeld het gebruik van sensoren veel uitgebreider dan met Lego We Do.

• LEGO Workshop Mindstorms Bekijk details

Van 15:15 tot 16:45 | de Bibliotheek het Eemhuis