Zomerlezingen Eemhuis

• Lezing: Jan Carel van Dijk - 125 jaar Amersfoortse Horeca Bekijk details

Van 15:00 tot 16:00 | de Bibliotheek het Eemhuis

De horeca in Amersfoort kent een lange geschiedenis. Het verhaal van de afgelopen 125 jaar wordt tijdens deze middag verteld aan de hand van prachtige oude ansichtkaarten. Deels is er nog het nodige te herkennen, maar veel beroemde zaken zijn verdwenen. De mooie plaatjes daarvan brengen de herinnering weer helemaal terug en wekken nostalgische gevoelens op.

vr 26 jul

• Lezing: Wichard Maassen - Max Keuris, Meesterverteller Bekijk details

Van 19:30 tot 20:30 | de Bibliotheek het Eemhuis

Max Keuris (1923-1979) was een onstuimig mens. Vergeleken met hem waren andere naoorlogse kunstenaars uit Amersfoort, onder wie Toon Tieland (1919-2006) en Johan Traarbach (1920-2006), oppassende burgermannen. Van zijn generatie was Keuris ook de meest veelzijdige. Zijn talent kwam vroeg bovendrijven. Tijdens deze lezing van de Eemlandse auteur Wichard Maassen, de schrijver van het boek ''Max Keuris, meesterverteller' hoort u meer over het leven van de kunstenaar.

do 08 aug

• Lezing: Marco Willemse - Den Treek-Henschoten - een familielandgoed ontsluierd Bekijk details

19:30 | de Bibliotheek het Eemhuis

Deze avond krijgt u een intrigerend kijkje achter de schermen van het grote particuliere landgoed Den Treek-Henschoten. De lezing wordt gegeven door schrijver en journalist Marco Willemse. Waar u ook woont in Amersfoort, Leusden, Woudenberg, Maarn, Driebergen of Zeist, in een mum van tijd zit u midden in de uitgestrekte bossen van landgoed Den Treek-Henschoten.

wo 21 aug