Resultaat 1 - 10 (van 40)

• Amersfoortse plattelandspioniers

19 september 2019

Donderdagavond, 18 september jl. is in de Bibliotheek Eemland een nieuwe reeks VPRO Tegenlicht Meetups gestart. Het thema plattelandspioniers sloeg aan, want deze eerste bijeenkomst werd meteen druk bezocht. Plattelandspioniers geven vorm aan nieuwe manieren van voedsel verbouwen, duurzaam leven en gemeenschapszin.

Bekijk details van Amersfoortse plattelandspioniers

• Week van de Alfabetisering

2 september 2019

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak zijn ze ook minder digitaal vaardig. Laaggeletterdheid is groot maatschappelijk probleem, omdat de kloof tussen de mensen die wel en niet mee kunnen komen in de samenleving groeit.

Bekijk details van Week van de Alfabetisering

• Leeskringenservice de Bibliotheek Eemland bestaat 10 jaar

22 augustus 2019

Hoewel de leeskringenservice nog niet bij iedereen bekend is, zijn de leeskringen en leeskringkoffers van de Bibliotheek Eemland (in samenwerking met Senia) nog altijd ongekend populair. Al 10 jaar lang kunnen leesclubs bij de Bibliotheek Eemland leeskringkoffers lenen. In september starten er 70 leeskringen die gebruik gaan maken van de leeskringenservice.

Bekijk details van Leeskringenservice de Bibliotheek Eemland bestaat 10 jaar

• Wegens succes herhaald: spectaculair theatercollege over buitenaards leven van Govert Schilling in het Eemhuis

22 augustus 2019

Vorig jaar zat de Bibliotheek het Eemhuis twee keer volledig vol vanwege het uitverkochte theatercollege Buitenaards. Daarom komt wetenschapsjournalist en sterrenkundige Govert Schilling op uitnodiging van de Bibliotheek Eemland en Kunsthal KAdE 27 oktober gewoon nog een keer. Er is een voorstelling om 15.30 uur, een voorstelling om 18.30 uur en eentje om 21.00 uur. Schilling neemt het publiek mee op een fascinerende speurtocht naar buitenaards leven. De kaartverkoop start op maandag 2 september....

Bekijk details van Wegens succes herhaald: spectaculair theatercollege over buitenaards leven van Govert Schilling in het Eemhuis

• Boekenmarkt en Kunstmarkt op 13 juli op het Eemplein

8 juli 2019

Op zaterdag 13 juli wordt er op het Eemplein een gezellige Boekenmarkt en Kunstmarkt georganiseerd door Winkeliersvereniging Eemplein in samenwerking met Bibliotheek Eemland en Scholen in de Kunst in het Eemhuis. De toegang tot de markt is gratis.

Bekijk details van Boekenmarkt en Kunstmarkt op 13 juli op het Eemplein

• Lorelei Osinga wint StoryAwards 2019

8 juli 2019

In museum Flehite was donderdagmiddag 4 juli de prijsuitreiking van StoryAwards. Vijf jongeren die een verhaal of film hadden ingestuurd, waren genomineerd voor de hoofdprijs. Het erhaal Laatste woorden van Lorelei Osinga werd door de jury, onder leiding van Guido de Wijs, unaniem gekozen tot het beste verhaal. Lorelei is een groot schrijftalent: In 2015 won zij ok al een prijs bij StoryAwards, toen was ze pas 10 jaar.

Bekijk details van Lorelei Osinga wint StoryAwards 2019

• VoorleesExpress nu ook actief in Woudenberg

2 juli 2019

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er een vrijwilliger bij een gezin thuis om voor te lezen en taalspelletjes te doen. Samen met de ouders streven ze ernaar dat taal en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen. Met de steun van de gemeente kan het project nu ook in Woudenberg van start gaan en kunnen kinderen bereikt worden die het risico lopen om taalproblemen te ontwikkelen.

Bekijk details van VoorleesExpress nu ook actief in Woudenberg

• Lekker lang lenen in de zomer

26 juni 2019

Tijdens de zomer kunnen leden van 1 juli tot en met 11 augustus extra lang materialen lenen, namelijk zes weken lang.

Bekijk details van Lekker lang lenen in de zomer

• Gezocht: mooie verhalen voor Verhalenpodium ‘Waar Gebeurd’

29 mei 2019

'Waar gebeurd' is een verhalenpodium waar echte mensen, echte verhalen vertellen. Voor de editie van 30 juni is de organisatie op zoek naar mooie verhalen over belevenissen op of via internet. De mensen met de mooiste, grappigste of ontroerendste verhalen krijgen de kans om hun verhaal voor te dragen aan publiek. De vertellers worden hierbij geholpen door een vertelcoach.

Bekijk details van Gezocht: mooie verhalen voor Verhalenpodium ‘Waar Gebeurd’

• Onze vestigingen zijn gesloten tijdens Hemelvaartsdag en Pinksteren

6 mei 2019

Op Hemelvaartsdag (30 mei), 1e Pinksterdag (9 juni) en 2e Pinksterdag (10 juni) zijn al onze vestigingen gesloten.

Bekijk details van Onze vestigingen zijn gesloten tijdens Hemelvaartsdag en Pinksteren