Resultaat 1 - 10 (van 36)

• Boekenmarkt en Kunstmarkt op 13 juli op het Eemplein

8 juli 2019

Op zaterdag 13 juli wordt er op het Eemplein een gezellige Boekenmarkt en Kunstmarkt georganiseerd door Winkeliersvereniging Eemplein in samenwerking met Bibliotheek Eemland en Scholen in de Kunst in het Eemhuis. De toegang tot de markt is gratis.

Bekijk details van Boekenmarkt en Kunstmarkt op 13 juli op het Eemplein

• Lorelei Osinga wint StoryAwards 2019

8 juli 2019

In museum Flehite was donderdagmiddag 4 juli de prijsuitreiking van StoryAwards. Vijf jongeren die een verhaal of film hadden ingestuurd, waren genomineerd voor de hoofdprijs. Het erhaal Laatste woorden van Lorelei Osinga werd door de jury, onder leiding van Guido de Wijs, unaniem gekozen tot het beste verhaal. Lorelei is een groot schrijftalent: In 2015 won zij ok al een prijs bij StoryAwards, toen was ze pas 10 jaar.

Bekijk details van Lorelei Osinga wint StoryAwards 2019

• VoorleesExpress nu ook actief in Woudenberg

2 juli 2019

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er een vrijwilliger bij een gezin thuis om voor te lezen en taalspelletjes te doen. Samen met de ouders streven ze ernaar dat taal en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen. Met de steun van de gemeente kan het project nu ook in Woudenberg van start gaan en kunnen kinderen bereikt worden die het risico lopen om taalproblemen te ontwikkelen.

Bekijk details van VoorleesExpress nu ook actief in Woudenberg

• Lekker lang lenen in de zomer

26 juni 2019

Tijdens de zomer kunnen leden van 1 juli tot en met 11 augustus extra lang materialen lenen, namelijk zes weken lang.

Bekijk details van Lekker lang lenen in de zomer

• Gezocht: mooie verhalen voor Verhalenpodium ‘Waar Gebeurd’

29 mei 2019

'Waar gebeurd' is een verhalenpodium waar echte mensen, echte verhalen vertellen. Voor de editie van 30 juni is de organisatie op zoek naar mooie verhalen over belevenissen op of via internet. De mensen met de mooiste, grappigste of ontroerendste verhalen krijgen de kans om hun verhaal voor te dragen aan publiek. De vertellers worden hierbij geholpen door een vertelcoach.

Bekijk details van Gezocht: mooie verhalen voor Verhalenpodium ‘Waar Gebeurd’

• Onze vestigingen zijn gesloten tijdens Hemelvaartsdag en Pinksteren

6 mei 2019

Op Hemelvaartsdag (30 mei), 1e Pinksterdag (9 juni) en 2e Pinksterdag (10 juni) zijn al onze vestigingen gesloten.

Bekijk details van Onze vestigingen zijn gesloten tijdens Hemelvaartsdag en Pinksteren

• Europese Verkiezingen

2 mei 2019

Op 23 mei 2019 worden de Europese verkiezingen gehouden. Wij organiseren naar aanleiding hiervan een Tegenlicht Meetup op 15 mei. Verder vindt u informatie en links over de verkiezingen op deze pagina en een aantal tips uit onze collectie op displays in onze bibliotheken

Bekijk details van Europese Verkiezingen

• StoryAwards is verlengd

1 mei 2019

Nog kans t/m 10 mei om mee te doen met StoryAwards

Bekijk details van StoryAwards is verlengd

• De winnaars van de Kinderjuryloterij zijn bekend

9 april 2019

Heb je Kinderjuryboeken gelezen? En je stembriefje ingevuld en ingeleverd bij de Bibliotheek? Dan doe je automatisch mee met de Kinderjuryloterij en maak je elke week kans op een prijsje. De winnaars van afgelopen weken zijn bekend!

Bekijk details van De winnaars van de Kinderjuryloterij zijn bekend

• Verslag Tegenlicht Meetup 'Dokteren met DNA'

4 april 2019

Op 20 maart vond in de Keizaal een Amersfoortse Meetup van het VPRO televisieprogramma ‘Tegenlicht’ plaats met als thema ‘Dokteren met DNA’. Na het terugkijken en een introductie van de drie gastsprekers Dr. Rene Smulders van de Wageningen University, Biohacker Peter Joosten en Prof. Dr. Martina Cornelis, gingen zij met elkaar in gesprek. Hieronder een verslag van Hanneke Ooms, studente journalistiek.

Bekijk details van Verslag Tegenlicht Meetup 'Dokteren met DNA'