25ste Bibliotheek op school

Gepubliceerd op: 21 november 2018 15:42

21 november is de 25ste Bibliotheek op school geopend. Kindcentrum Koningin Juliana is de 25ste school in Eemland met een Bibliotheek op school. Dankzij deze samenwerking is er een mooie collectie aan boeken aanwezig op Kindcentrum Koningin Juliana zodat elk kind met plezier kan lezen.

De 25ste Bibliotheek op school opent haar deuren. De Bibliotheek Eemland is hier trots op. Dankzij de samenwerkingen met alle scholen kunnen veel kinderen met plezier lezen, zijn er prachtige boeken beschikbaar en worden leraren en leerlingen gestimuleerd om meer te lezen.

Het belang van lezen
Lezen is noodzakelijk voor leren, zeker het leren op school. Leren begint bij lezen. Wie kan lezen en teksten begrijpt, kan kennis verwerven en zich ontwikkelen. Onderzoek toont aan dat lezers niet alleen hoger scoren op taalvaardigheid, maar ook op schoolsucces en intelligentie. Een goede taalbeheersing zorgt ervoor dat kinderen betrokken zijn bij wat er om hen heen gebeurt en dat zij zich beter kunnen verplaatsen in anderen.

De Bibliotheek op school
Daarom werken Kindcentrum Koningin Juliana en de Bibliotheek Eemland samen om de Bibliotheek op school te realiseren. Dit project werkt aan de leesbevorderin en vergroot de taalontwikkeling en mediawijsheid van de kinderen. Met de Bibliotheek op school kunnen de leerlingen van Kindcentrum Koningin Juliana met plezier lezen!