BoekStart Babyfestijn

Gepubliceerd op: 21 februari 2019 09:22

Zaterdag 2 maart om 11:00 uur organiseert de Bibliotheek Eemland het gratis BoekStart Babyfestijn in alle vestigingen. Tijdens het BoekStart Babyfestijn leer je alles over voorlezen aan baby’s, want voorlezen aan baby’s is belangrijk.

Om 11.00 uur start de workshop Voorlezen aan baby’s in de vorm van een interactieve babyquiz. Met deze quiz zijn er leuke prijzen te winnen. BoekStart Babyfestijn is een leuke en leerzame ochtend, waar ouders van jonge baby’s handige tips krijgen over voorlezen en zich bewust worden van het belang van voorlezen aan baby's.

Waarom voorlezen?

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Baby’s kunnen meer dan je denkt. Al in de buik luistert je baby naar je stem. In het eerste jaar ontwikkelt een kind zich snel en leert het veel nieuwe dingen. Uit onderzoek blijkt dat voorlezen loont: kinderen die al voordat ze acht maanden oud zijn worden voorgelezen, scoren later hoger op taal.

BoekStart

BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen én ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken. BoekStart gaat uit van de gedachte dat kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken een voorsprong (op school) ontwikkelen waar ze hun hele leven voordeel van hebben. Samen een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren, versterken bovendien de band tussen ouder en kind.

Alle ouders met baby’s van 0 en 1 jaar zijn welkom bij het BoekStart Babyfestijn op zaterdag 2 maart, in een van de vestigingen van de Bibliotheek Eemland (Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Hoogland, Leusden, Vathorst en Woudenberg). En natuurlijk ook ouders die binnenkort een kindje verwachten.