Bezoek voor kinderen van Kindcentrum Koningin Juliana

Gepubliceerd op: 23 januari 2019 17:44

23 januari zijn De Nationale Voorleesdagen begonnen. Tijdens de opening werd door talloze bekende én onbekende Nederlanders voorgelezen aan peuters en kleuters om zo het voorlezen te stimuleren. Een mooie gelegenheid voor Burgemeester Cnossen (burgermeester Woudenberg) om aan kinderen van Kindcentrum Koningin Juliana voor te lezen.

Burgemeester Cnossen las tijdens de opening voor uit het prentenboek van het jaar 'Een huis voor Harry', een boek van Leo Timmers. Drie groepen van Kindcentrum Koningin Juliana mochten genieten van dit mooie verhaal, met prachtige illustraties. De kinderen van Kindcentrum Koningin Juliana zullen tijdens De Nationale Voorleesdagen nog veel voorgelezen worden.

De Nationale Voorleesdagen
De Nationale Voorleesdagen zijn een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door de CPNB. Doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen van 0 t/m 6 jaar, die zelf nog niet kunnen lezen of hier hulp bij nodig hebben. Het is van belang dat kinderen al vanaf jonge leeftijd gestimuleerd worden om te lezen en het plezier van lezen ontdekken. De 16e editie van De Nationale Voorleesdagen duurt nog tot en met zaterdag 2 februari.

Tijdens De Nationale Voorleesdagen zijn er verschillende activiteiten in de Bibliotheek Eemland te beleven, zoals: voorleesfeestjes, meespeelvoorstellingen en het Voorleesfestival. Met deze activiteiten wil de Bibliotheek Eemland het belang van voorlezen onder de aandacht brengen.