Bieb op Diek geopend

Gepubliceerd op: 7 februari 2019 14:17

De Bibliotheek Eemland heeft er een nieuw servicepunt bij: de Bieb op Diek in Eemdijk. Deze werd vanmorgen feestelijk geopend in de School met de Bijbel, waar het servicepunt is gevestigd.

Anders dan ons servicepunt in Leusden-Zuid, is Bieb op Diek bedoeld als een plek van ontmoeting. De School met de Bijbel heeft hiervoor een ruimte direct naast de ingang ter beschikking gesteld, die nu dienst moet gaan doen als ‘huiskamer van het dorp’. Een plek waar je niet alleen geleende boeken kunt ophalen of inleveren, maar ook even lekker kunt zitten om de krant te lezen of met andere buurtbewoners kunt bijkletsen onder het genot van een gratis kopje koffie. Elke woensdagochtend is er ook een gastvrouw aanwezig.

Bieb op Diek is een driejarige pilot met steun van de Provincie Utrecht die met dergelijke projecten de leefbaarheid in kleine dorpskernen wil stimuleren. Andere partners in het project zijn de lokale Rabobank, welzijnsorganisatie De Boei en de Bibliotheek Eemland.