Europese Verkiezingen

Gepubliceerd op: 2 mei 2019 15:55

Op 23 mei worden de Europese verkiezingen gehouden. Wij organiseren naar aanleiding hiervan oa een Tegenlicht Meetup. Ook vindt u informatie, links en tips op deze pagina en in onze bibliotheken.

Tegenlicht Meetup over Europa

Gaat het om geld of om principes? Moeten we naar een Republiek Europa? Heeft Brexit invloed? Gaan we toe naar meer uitersten? Wat zijn de uitdagingen? Is er een ‘samen’ en wat is dat dan? Een week voor de Europese verkiezingen, op woensdag 15 mei, is de VPRO Tegenlicht Meet Up gewijd aan Europa.

Het programma Tegenlicht van de VPRO heeft vele malen aandacht besteedt aan Europa. We kiezen daarom dit keer niet voor één uitzending, maar nemen fragmenten uit verschillende uitzendingen, te weten:

• Uitdagers van de democratie
  • Next generation democratie
  • Eurotopia

Displays

Voor wie zich liever middels boeken laat informeren over diverse items en wil vergelijken met de standpunten van de partijen: we hebben in diverse bibliotheken displays liggen met boeken en andere materialen. Onderaan deze pagina vindt u alvast een paar tips.

Handige websites

Te leen in de bibliotheek (een selectie):