Nieuw thema Kinderboekenweek

Gepubliceerd op: 27 november 2018 13:27

26 november is in Het Spoorwegmuseum in Utrecht onder toeziend oog van tientallen kinderen het nieuwe thema van de Kinderboekenweek bekend gemaakt; Reis mee!

Reis mee! met de Kinderboekenweek 2019, waar voertuigen centraal staan. Met een boek kun je elke reis maken die je wilt, een reis die je leven verrijkt. De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland en vindt volgend jaar plaats van woensdag 2 t/m zondag 13 oktober. 

Enthousiaste Anna Woltz, André Kuipers en Natascha Stenvert!
Anna Woltz schrijft dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk. André Kuipers schrijft het Prentenboek van de Kinderboekenweek met illustraties van Natascha Stenvert.
Anna Woltz: "Het is een onwerkelijk en fantastisch idee dat straks zó veel kinderen mijn verhaal gaan lezen. Ik weet nog precies hoe bijzonder ik het vroeger vond om het Kinderboekenweekgeschenk cadeau te krijgen. En nu mag ik het zelf schrijven!’’

André Kuipers: "Als kind was ik al dol op boeken. Ik verslond verhalen over spannende avonturen op andere planeten. Dit stond aan de basis van mijn eigen astronautendroom. Het is schitterend om straks op mijn beurt talloze kinderen mee te kunnen nemen op een bijzondere reis en hen zo op speelse wijze te inspireren voor hun eigen toekomst.’’

Natascha Stenvert: "Wat een ongelooflijk geweldige eer om dit prentenboek te mogen illustreren! Ik dans op wolkjes en hoop dat de kinderen straks net zo veel plezier aan dit boek zullen beleven als ik.”

Lees meer op www.cpnb.nl/nieuws/kinderboekenweek-2019