Schrijfaspiraties?

Zonder schrijvers zouden er geen bibliotheken bestaan. Maar kennen we onze ‘eigen’ schrijvers wel? Naar aanleiding van deze constatering en vraag, begonnen wij in 2009 met de collectie Eemlandse schrijvers. Maar we ondersteunen ook graag onze toekomstige schrijvers. Het zelf uitgeven van een boek wordt steeds gemakkelijker en de traditionele uitgevers hebben het steeds moeilijker. De meeste mensen schrijven niet meer dan één boek en wij zeggen dan: ‘Als je het doet, doe het dan goed!’. Daarom geven we graag advies via deze pagina en via regelmatige bijeenkomsten.

Boeken over schrijven en publiceren

Schrijvers vertellen hun do's and don'ts

Kent of bent u een Eemlandse schrijver?

Wij nodigen alle schrijvers uit Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden en Woudenberg die denken voor de Eemland Collectie in aanmerking te komen, via e-mail contact op te nemen.

Lees de voorwaarden om in de collectie opgenomen te worden

Uw boek in de Bibliotheken!

Het zou natuurlijk prachtig zijn om uw boek op de plank te krijgen bij zo veel mogelijk Nederlandse bibliotheken. U dient daarvoor zelf actie te ondernemen, want opname is niet vanzelfsprekend.

U leest hier wat u daarvoor moet doen.

Tips voor schrijvers

Schrijven is niet altijd makkelijk; veel schrijvers lopen vast tijdens het schrijven van hun verhaal, of hebben moeite hun werk gepubliceerd te krijgen. Wij hebben een aantal tips en links voor u op een rijtje gezet.

Schrijfcursussen in Het Eemhuis

Twee keer per jaar starten er verschillende schrijfcursussen in Het Eemhuis. Deze cursussen worden georganiseerd in samenwerking met Scholen in de Kunst. 

Doe mee met een schrijfkring!

Als u graag schrijft, is meedoen met een schrijfkring wellicht wat voor u!