Eemlandse schrijvers

Wij laten u graag kennismaken met schrijvers en dichters uit Amersfoort, Baarn, Bunschoten-Spakenburg, Leusden en Woudenberg. We lezen, luisteren en kijken wat af, maar kennen we onze 'eigen' mensen wel? Net zoals we trots zijn op onze sporters, mogen we ook trots zijn op onze cultuurmakers.

Naast bekende namen als Rosita Steenbeek, Tais Teng, Betty Sluyzer en Govert Schilling, zijn er schrijvers met boeken over jazz, belevenissen van een jongen in een jappenkamp, speciale boeken voor dementerende ouderen, gehandicapte kinderen en nog veel meer.

De meeste boeken van deze schrijvers zijn uiteraard ook te leen. De hele collectie staat in de Bibliotheek het Eemhuis. De schrijvers uit Baarn, Bunschoten, Leusden en Woudenberg zijn uiteraard ook in hun eigen bibliotheek te vinden.

Van elke schrijver is één titel in deze speciale collectie opgenomen. Dit hoeft niet te betekenen dat dat het enige boek is dat hij/zij geschreven heeft. De boeken zijn uiteraard ook te leen. Daarnaast verkopen we in onze biebwinkel ook boeken van Eemlandse schrijvers.

Kent of bent u een schrijver, geef het door!

De Bibliotheek Eemland nodigt alle schrijvers uit Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden en Woudenberg die denken voor deze collectie in aanmerking te komen, via e-mail contact op te nemen.

De voorwaarden om in de collectie opgenomen te worden, vindt u hier