Leen een leeskringkoffer

Terug naar Leeskringen

Aanmelden leeskringenservice

Meld u als leesgroep eenmalig aan voor de leeskringenservice.

Meld u hier aan voor de leeskringenservice

Gewenste titels leeskringenservice opgeven

Laat ons uw gewenste titels weten.

Geef hier uw gewenste titels op

In een leeskringkoffer zitten acht exemplaren van hetzelfde boek en achtergrondinformatie die u als leeskring kunt gebruiken.

Titels opgeven

Ruim voor het begin van het seizoen (september t/m augustus) kunt u titels doorgeven van boeken die u wilt lezen met uw leeskring. Wij verdelen deze titels al naar gelang van beschikbaarheid.

Later aanmelden?

Natuurlijk bestaat de mogelijkheid om op een later moment in te stappen in de leeskringenservice. Wij behandelen echter de aanvragen in volgorde van binnenkomst. 

Leeskringenservice in combinatie met Senia

Maakt u gebruik van de Senia-leeswijzers en wilt u gebruikmaken van de leeskoffers, dan moet u zowel bij Senia als bij de bibliotheek uw titellijst opgeven. Er is geen automatische koppeling tussen de beide administraties. Wij adviseren u om met uw bestelling bij Senia te wachten tot u de bevestiging van Bibliotheek Eemland heeft ontvangen.

De titels van de Senia-lijsten Geschiedenis, Filosofie etc. staan niet op de titellijst in verband met een beperkte vraag. Beschikbaarheid in onderling overleg. Soms is een titel wel beschikbaar, maar in een kleinere oplage (2 of 4 exemplaren).

Tarieven en betalen

De kosten van de dienstverlening bedragen, afhankelijk van de titel (zie lijst), € 15,-, € 18,- of € 21,50 per leeskoffer. U bepaalt zelf hoeveel koffers u in een leeskringseizoen wilt lenen. Betaling geschiedt eenmalig per seizoen in de maand mei. Betalen per keer is niet mogelijk.

Tarief Koffer € 15,00/€ 18,00/€ 21,50 (afhankelijk van aanschafjaar)
Leentermijn 6 weken
Ontbreken map met extra informatie: € 10,00
Beschadiging koffer: € 20,00
Ontbreken /vermissing boek(en): boekhandelprijs per boek

Leenperioden en koffers ophalen

De leentermijnen van de leeskringkoffers staan vast in perioden van 6 weken. Er kan niet van deze perioden worden afgeweken. Eind mei/begin juni ontvangt de contactpersoon van uw leeskring een bevestiging van de uiteindelijke indeling en daarin wordt aangegeven wanneer u de gevraagde titels voor uw leeskring kunt ophalen. U kunt de leeskoffer vanaf de woensdag ophalen in de door u aangegeven vestiging. De koffer moet uiterlijk op woensdag, 6 weken later, worden ingeleverd. We accepteren alleen koffers die compleet zijn. Incomplete koffers kunnen wij niet innemen. Een incomplete koffer kost per boek de boekhandelprijs.