Vacature: Bibliotheekmedewerker (32 uur/week)

De Bibliotheek Leusden is op zoek naar een Bibliotheekmedewerker (32 uur/week)

Denk je aan de bibliotheek, dan denk je aan boeken. Maar loop tegenwoordig eens een vestiging van de Bibliotheek Eemland binnen en je zult zeker verrast zijn. Niet alleen over de grote variëteit aan bezoekers, want we zijn er letterlijk voor iedereen, maar ook over de verschillende soorten activiteiten die worden georganiseerd. Van het Taalhuis, waarbij we mensen met een taalachterstand verder helpen tot aan projecten die we met scholen oppakken. Van een educatieve escaperoom tot een inspirerende lezing met een aansprekende auteur. De bibliotheek is een plek waar je elkaar kunt ontmoeten, waar je wordt geïnspireerd en waar volop ruimte is voor ontwikkeling.

De Bibliotheek Eemland is een bruisende organisatie met 9 vestigingen, 29 schoolbibliotheken en 2 huiskamerbibliotheken in de regio Eemland. Een organisatie waar enthousiaste collega’s werken die vol goede ideeën zitten. Waar hard wordt gewerkt, maar ook ruimte is voor een gezellige kop koffie.

En … we hebben natuurlijk ook nog steeds een grote collectie boeken voor wie even lekker weg wil dromen in een andere wereld of juist nieuwe dingen wil leren. Ontspannen, ontmoeten, ontwikkelen en ontdekken: daar gaat het om in de Bibliotheek!

Voor onze vestiging Leusden zijn wij per 15 augustus (of zoveel eerder als mogelijk) op zoek naar een:

Bibliotheekmedewerker (32 uur per week) (m/v)

Als Bibliotheekmedewerker:

• benader je onze bezoekers van jong tot oud op een proactieve, vriendelijke en gastvrije manier om ze wegwijs te maken in de bibliotheek;
  • help je zowel kinderen als volwassenen in hun zoektocht naar de juiste informatie, het leukste boek of de populairste dvd;
  • presenteer je onze collectie op een aantrekkelijke manier;
  • lever je samen met collega’s een actieve bijdrage aan de bibliotheek als plezierige en inspirerende verblijfplaats;
  • zorg je dat je collega's op de hoogte zijn van het programma van de Bibliotheek Eemland en waar nodig help je bij de uitvoering ervan

Je hebt tevens een aantal facilitaire taken;

• oplossen van eenvoudige technische storingen in de vestiging;
  • complexe storingen melden bij onze ICT-servicedesk en hierover het contact onderhouden;
  • aanspreekpunt zijn voor leveranciers en onze facilitair manager met betrekking tot onderhoud installaties/gebouwbeheer/koffieapparaat;
  • contactpersoon zijn voor onze communicatieafdeling.

Wij zoeken een collega die:

• minimaal op mbo-4 niveau werkt en denkt en die affiniteit heeft met (jeugd)literatuur en digitale media;
  • klantgericht, flexibel, pro-actief, communicatief, organisatorisch sterk, planmatig en nieuwsgierig is;
  • zich goed thuis voelt in de digitale wereld; onderwerpen als DigiD, internet, computers, tablets, E-readers en smartphones zijn voor jou gesneden koek;
  • ideeën heeft over hoe de verschillende doelgroepen het best bediend kunnen worden. Je brengt dit met enthousiasme over (intern en extern);
  • kennis heeft van automatisering en beschikt over technische vaardigheden, waardoor een eenvoudige storing makkelijk op te lossen is;
  • affiniteit heeft met social media;
  • ervaring heeft met licht facilitair werk;
  • ervaring met BicatWise is een pre;
  • bereid is om de opleiding en training Bicat te volgen;
  • bereid is op vrijdagavond en eens in de vier weken op zaterdag te werken.

Wij bieden

Een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van een half jaar. Bij goed functioneren kan het contract (tijdelijk) worden verlengd. Het salaris is afhankelijk van opleiding en (relevante) werkervaring in schaal 5 of schaal 6, cao Openbare Bibliotheken, 8% vakantietoeslag, 3,25% eindejaarsuitkering, werkgeverskortingen op ziektekosten- en andere verzekeringen, 5 weken vakantie, regeling fietsenplan, bijdrage aan sportabonnement en natuurlijk een abonnement op de Bibliotheek.

Meer informatie?

Neem contact op met Christianne Geerdes, teamleider bibliotheek Leusden, via telefoonnummer: 06-50263612. Of met Indra Waardenburg via telefoonnummer 06-31954926

Solliciteren?

Herken je jezelf in het profiel? Reageer dan voor 29 juni aanstaande door je motivatiebrief en cv naar hr@bibliotheekeemland.nl te mailen. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op 19 en 20 juli. De eventuele tweede gesprekken volgen een week later.