Nieuws algemeen

Resultaat 1 - 10 (van 53)

• Taalhuis Leusden viert 1-jarig bestaan

20 juni 2018

Ruim een jaar na de opening in de Bibliotheek Leusden werd dinsdag 19 juni het 1-jarig bestaan van Taalhuis Leusden gevierd. Naast de taalcoaches en hun deelnemers waren er veel gasten aanwezig van onder andere Taalschool Voila, Stichting Gastvrij Leusden, Gilde, Gilde Samenspraak, Make en Mend en de Gemeente Leusden.

Bekijk details van Taalhuis Leusden viert 1-jarig bestaan

• Maandagochtend 25 juni beperkte service beschikbaar in het Eemhuis

19 juni 2018

Op maandag 25 juni is er in verband met de personeelsbijeenkomst van de Bibliotheek Eemland tussen 09.00 en 13.00 uur slechts beperkte service beschikbaar in het Eemhuis. Wel is het mogelijk om materialen in te leveren, reserveringen op te halen en kranten/tijdschriften te lezen. Vanaf 13.00 uur verleent de Bibliotheek het Eemhuis weer volledige service.

Bekijk details van Maandagochtend 25 juni beperkte service beschikbaar in het Eemhuis

• Taalhuis brengt belang van taal onder de aandacht

15 juni 2018

Dinsdag 12 juni heeft de Bibliotheek Eemland met het Taalhuis het belang van taal onder de aandacht gebracht bij de gemeenteraad van Amersfoort. Dit deed zij samen met taalpartners als Prago, Humanitas en Stichting Lezen & Schrijven.

Bekijk details van Taalhuis brengt belang van taal onder de aandacht

• Educatieve Escaperoom ontvangt honderdste klas in drie maanden

8 juni 2018

Met haar digitale vingerafdruk opende wethouder Bertien Houwing gisterochtend de Educatieve Escaperoom voor groep 8 van de Islamitische Bilanschool. Niet zonder reden, het is namelijk de honderdste klas sinds de opening in maart die de uitdaging aangaat in deze educatieve ervaring van de Bibliotheek Eemland.

Bekijk details van Educatieve Escaperoom ontvangt honderdste klas in drie maanden

• Map raadsleden

3 mei 2018

Begin mei is een informatiemap naar de nieuwe gemeenteraadsleden gegaan met daarin uiteraard onze felicitaties, een tiental boekentips en uitnodigingen voor de educatieve escaperoom en een informatieve avond over lobbyen. Reacties op vragen en 'goede raad voor de nieuwe raad-tips' zijn daarin meegenomen

Bekijk details van Map raadsleden

• Bibliotheeksysteem niet beschikbaar op zaterdagavond 28 april

24 april 2018

Door ICT-werkzaamheden zal het bibliotheeksysteem niet beschikbaar zijn op zaterdagavond 28 april van 19.00-23.30 uur. Dit betekent dat er dan geen gebruik kan worden gemaakt van de catalogus op de website, mijn menu of de app.

Bekijk details van Bibliotheeksysteem niet beschikbaar op zaterdagavond 28 april

• Parade der poëten; gedichtenwedstrijd

16 april 2018

In het voorjaar van 2018 vindt in de provincie Utrecht de dichtwedstrijd ‘Parade der Poëten’ plaats in 3 regio’s: in de stad Amersfoort, in Eemland en Wijk bij Duurstede en de Utrechtse Heuvelrug, . Het thema is cultureel erfgoed in de provincie. De beste tien dichters worden geselecteerd en mogen op een feestelijke slotmiddag hun gedicht voordragen. De winnaar krijgt 100 euro. De wedstrijd wordt georganiseerd door Gerhard te Winkel in samenwerking met de Bibliotheek Eemland. Dichters kunnen een...

Bekijk details van Parade der poëten; gedichtenwedstrijd

• Informatiepunt Leeskringen op tournee langs vestigingen

5 maart 2018

Elke tweede woensdag van de maand van 11.00-12.00 uur, voorafgaand aan het Boek van de Maand-gesprek, wordt in Het Eemhuis het Informatiepunt Leeskringen ingericht. Tijdens de Boekenweek gaat het Informatiepunt op tournee langs de vestigingen om de leeskringenservice van de Bibliotheek Eemland en de diensten van de landelijke stichting Senia onder de aandacht te brengen.

Bekijk details van Informatiepunt Leeskringen op tournee langs vestigingen

• Achtergrondinformatie over Referendum Wiv 21 maart

26 februari 2018

Het is de laatste keer dat de overheid u, in het kader van een raadgevend referendum, vraagt uw stem uit te brengen. Dat gebeurt op 21 maart maart, tegelijk met de gemeenteraadsverkiezingen. Het onderwerp is de nieuwe Wet Inlichtingen- en veiligheidsdiensten (WIV), in de volksmond ook wel 'sleepwet' genoemd. Wij geven u graag wat links naar meer achtergrondinformatie.

Bekijk details van Achtergrondinformatie over Referendum Wiv 21 maart

• Belastingaangifte in onze vestigingen

13 februari 2018

Ook dit jaar kunt u uw belastingaangifte doen achter een afgeschermde en beveiligde computer in een van onze bemande vestigingen. Wij organiseren zelf geen spreekuren. Voor vragen over of hulp bij de belastingaangifte zullen we u doorverwijzen naar partners in ons sociaal netwerk.

Bekijk details van Belastingaangifte in onze vestigingen