Nieuws algemeen

Resultaat 1 - 10 (van 55)

• Dag van de Amateurkunst in Het Eemhuis

9 augustus 2018

Op 8 september organiseert Scholen in de Kunst in het kader van de Dag van de Amateurkunst een aantal concerten in de centrale hal van Het Eemhuis.

Bekijk details van Dag van de Amateurkunst in Het Eemhuis

• Gratis toegang tot ruim 3500 kranten en tijdschriften in 60 talen!

9 juli 2018

Wij bieden in het merendeel van onze vestigingen PressReader aan, met meer dan 3500 kranten en tijdschriften in zo'n 60 talen. Fulltext, actueel en met een archief tot 90 dagen! U kunt deze op onze publiekspc's raadplegen, maar... u kunt ook de mobiele app installeren op uw smartphone of tablet, kranten en tijdschriften downloaden en later thuis of onderweg lezen!

Bekijk details van Gratis toegang tot ruim 3500 kranten en tijdschriften in 60 talen!

• Problemen met reserveren

4 juli 2018

In verband met een nieuwe update van het bibliotheeksysteem, werkt het reserveren van boeken op dit moment nog niet optimaal. Kijk hieronder voor tijdelijke oplossing.

Bekijk details van Problemen met reserveren

• Prijsuitreiking wedstrijd ‘Verteltas voor de VoorleesExpress’

2 juli 2018

Maandag 2 juli vond op de locatie van ROC Midden Nederland aan de Disketteweg de prijsuitreiking plaats van de wedstrijd ‘Verteltas voor de VoorleesExpress’. Aan de wedstrijd deden eerstejaars studenten mee van de opleiding Pedagogisch Werk & Onderwijs van ROC Midden Nederland. De eerste prijs ging naar de Verteltas rondom het prentenboek Kikker is bang. De wedstrijd werd georganiseerd door de Bibliotheek Eemland in samenwerking met ROC Midden Nederland.

Bekijk details van Prijsuitreiking wedstrijd ‘Verteltas voor de VoorleesExpress’

• Taalhuis Leusden viert 1-jarig bestaan

20 juni 2018

Ruim een jaar na de opening in de Bibliotheek Leusden werd dinsdag 19 juni het 1-jarig bestaan van Taalhuis Leusden gevierd. Naast de taalcoaches en hun deelnemers waren er veel gasten aanwezig van onder andere Taalschool Voila, Stichting Gastvrij Leusden, Gilde, Gilde Samenspraak, Make en Mend en de Gemeente Leusden.

Bekijk details van Taalhuis Leusden viert 1-jarig bestaan

• Maandagochtend 25 juni beperkte service beschikbaar in het Eemhuis

19 juni 2018

Op maandag 25 juni is er in verband met de personeelsbijeenkomst van de Bibliotheek Eemland tussen 09.00 en 13.00 uur slechts beperkte service beschikbaar in het Eemhuis. Wel is het mogelijk om materialen in te leveren, reserveringen op te halen en kranten/tijdschriften te lezen. Vanaf 13.00 uur verleent de Bibliotheek het Eemhuis weer volledige service.

Bekijk details van Maandagochtend 25 juni beperkte service beschikbaar in het Eemhuis

• Taalhuis brengt belang van taal onder de aandacht

15 juni 2018

Dinsdag 12 juni heeft de Bibliotheek Eemland met het Taalhuis het belang van taal onder de aandacht gebracht bij de gemeenteraad van Amersfoort. Dit deed zij samen met taalpartners als Prago, Humanitas en Stichting Lezen & Schrijven.

Bekijk details van Taalhuis brengt belang van taal onder de aandacht

• Educatieve Escaperoom ontvangt honderdste klas in drie maanden

8 juni 2018

Met haar digitale vingerafdruk opende wethouder Bertien Houwing gisterochtend de Educatieve Escaperoom voor groep 8 van de Islamitische Bilanschool. Niet zonder reden, het is namelijk de honderdste klas sinds de opening in maart die de uitdaging aangaat in deze educatieve ervaring van de Bibliotheek Eemland.

Bekijk details van Educatieve Escaperoom ontvangt honderdste klas in drie maanden

• Map raadsleden

3 mei 2018

Begin mei is een informatiemap naar de nieuwe gemeenteraadsleden gegaan met daarin uiteraard onze felicitaties, een tiental boekentips en uitnodigingen voor de educatieve escaperoom en een informatieve avond over lobbyen. Reacties op vragen en 'goede raad voor de nieuwe raad-tips' zijn daarin meegenomen

Bekijk details van Map raadsleden

• Bibliotheeksysteem niet beschikbaar op zaterdagavond 28 april

24 april 2018

Door ICT-werkzaamheden zal het bibliotheeksysteem niet beschikbaar zijn op zaterdagavond 28 april van 19.00-23.30 uur. Dit betekent dat er dan geen gebruik kan worden gemaakt van de catalogus op de website, mijn menu of de app.

Bekijk details van Bibliotheeksysteem niet beschikbaar op zaterdagavond 28 april