Nieuws algemeen

Resultaat 1 - 10 (van 21)

 • Openingstijden in de zomervakantie Bekijk details

  13 juni 2017

  Een aantal van onze vestigingen heeft in de periode van 8 juli t/m 20 augustus aangepaste openingstijden. Voorkom dat u voor een dichte deur staat!

  Bekijk details van Openingstijden in de zomervakantie

 • Kinderen in regio Eemland lezen meer dan 2000 boeken Bekijk details

  28 juni 2017

  De Eemlandse jeugd heeft veel gelezen in de maanden maart, april en mei. In alle vestigingen en schoolbibliotheken van de Bibliotheek Eemland lazen kinderen mee met de Kinderjury en beoordeelden zij allerlei boeken die vorig jaar verschenen. In totaal deden 925 kinderen mee. Samen lazen zij 2151 boeken om precies te zijn. Daarnaast namen sommige kinderjuryleden deel aan lees- en schrijfclubjes en was er een feestelijke afsluiting in het Eemhuis.

  Bekijk details van Kinderen in regio Eemland lezen meer dan 2000 boeken

 • Druk bezocht debat over welzijn in Amersfoort Bekijk details

  22 juni 2017

  De Keizaal van het Eemhuis zat op woensdagavond 21 juni vol met deelnemers aan en belangstellenden voor het vierde debat van het Lokaal Mediacentrum. Het thema was ‘Welzijn in Amersfoort’. Meer specifiek was de vraag ‘Hoe gaat het nu eigenlijk met de nieuwe organisatie Indebuurt033?'

  Bekijk details van Druk bezocht debat over welzijn in Amersfoort

 • Download de VakantieBieb-app, voor een zomer vol leesplezier! Bekijk details

  1 juni 2017

  De VakantieBieb-app is vanaf 1 juni weer te downloaden! In de app staan meer dan dertig leuke e-books voor kinderen van 6 t/m 18 jaar. Zo kunnen kinderen en jongeren lekker doorlezen tijdens hun vakantie en blijft hun leesvaardigheid (en AVI-niveau) op peil. De e-books zijn te lezen op tablet of smartphone. Vanaf 1 juli staan er in de app ook thrillers en romans voor volwassenen. Probeer het eens uit!

  Bekijk details van Download de VakantieBieb-app, voor een zomer vol leesplezier!

 • De winnaars van de Kinderjuryloterij zijn bekend (week 19 en 20) Bekijk details

  26 mei 2017

  Heb je Kinderjuryboeken gelezen? En je stembriefje ingevuld en ingeleverd bij de Bibliotheek? Dan doe je automatisch mee met de Kinderjuryloterij en maak je elke week kans op een prijsje. De winnaars van afgelopen week zijn bekend.

  Bekijk details van De winnaars van de Kinderjuryloterij zijn bekend (week 19 en 20)

 • Scholierenexpositie Kunstroute Hoogland in de Bibliotheek Bekijk details

  23 mei 2017

  In het weekend van 9, 10 en 11 juni stelt Kunstroute Hoogland de werken van een kunstwedstrijd voor scholen tentoon in de Bibliotheek Hoogland. In het kader van het vijfjarig jubileum van de Kunstroute konden basisschoolleerlingen meedoen aan een wedstrijd waarbij ze zelf (rond het thema “5”), een vrij kunstwerk mochten inzenden. Vanwege deze expositie is de Bibliotheek Hoogland extra geopend op zondag 11 juni van 14.00 tot 16.00 uur. Op vrijdag en zaterdag zijn de werken tijdens de reguliere openingstijden...

  Bekijk details van Scholierenexpositie Kunstroute Hoogland in de Bibliotheek

 • Start Leeskringen Kunstgeschiedenis in Baarn, Leusden en het Eemhuis Bekijk details

  19 mei 2017

  In samenwerking met Senia start de Bibliotheek Eemland met Leeskringen Kunstgeschiedenis. Liefhebbers van kunst kunnen zich laten informeren tijdens bijeenkomsten in Baarn, Leusden en Het Eemhuis

  Bekijk details van Start Leeskringen Kunstgeschiedenis in Baarn, Leusden en het Eemhuis

 • Mino Wortel opent eigen expositie Keramiek en collages-assemblages Bekijk details

  18 mei 2017

  Vanaf donderdag 1 juni exposeert de door Afrika geïnspireerde kunstenares Mino Wortel haar werk op de eerste omloop van het Eemhuis. Daarmee komt er een einde aan de tentoonstelling van haar echtgenoot Thé Tjong-Khing, die tot eind mei is te bezichtigen. Om deze opening te vieren, bent u die dag van harte welkom bij Espressobar de Draak van 18.00 tot 20.00 uur. Vanzelfsprekend zijn Mino Wortel en Thé Tjong-Khing daar ook bij aanwezig. De opening en expositie worden georganiseerd door Kunstuitleen...

  Bekijk details van Mino Wortel opent eigen expositie Keramiek en collages-assemblages

 • Doe mee met de schrijfwedstrijd "Heilige Huisjes" Bekijk details

  8 mei 2017

  De Bibliotheek Eemland organiseert een schrijfwedstrijd met als thema Heilige Huisjes. Zij sluit hiermee aan bij de wandelroute van Galerie Absoluut en de tweejaarlijkse Kunstvaarroute die dit thema als uitgangspunt voor de kunstwerken hebben gekozen. Insturen voor de wedstrijd kan tot en met zaterdag 15 juli.

  Bekijk details van Doe mee met de schrijfwedstrijd "Heilige Huisjes"

 • Informatiebijeenkomsten Leeskringen en Muziek-luisterkring Bekijk details

  10 maart 2017

  Leest u graag of luistert u graag naar klassieke muziek? Kom dan naar een van de informatiebijeenkomsten in de maanden maart en april en laat u informeren over leeskringen of de muziek-luisterkring.

  Bekijk details van Informatiebijeenkomsten Leeskringen en Muziek-luisterkring