Nieuws algemeen

Resultaat 1 - 10 (van 36)

• Robotica staat centraal tijdens Nederland Leest 2017

17 oktober 2017

Ook dit jaar staat de hele maand november in het teken van Nederland Leest met dit jaar als bijbehorend thema “Robotica”. De Bibliotheek Eemland organiseert weer tal van activiteiten in het Eemhuis en andere vestigingen, waaronder literaire avonden met schrijver Arthur Japin en Ronald Giphart, filmvertoningen van “I, Robot” – naar het boek dat dit jaar centraal staat, TED Talks tijdens de lunch en nog meer.

Bekijk details van Robotica staat centraal tijdens Nederland Leest 2017

• Landelijke aftrap Nederland Leest vindt plaats in de Bibliotheek het Eemhuis

12 oktober 2017

Ook dit jaar staat de gehele maand november in het teken van Nederland Leest met deze keer als thema: Robotica. De landelijke aftrap vindt plaats op woensdagmiddag 1 november van 14.00 tot 15.00 uur in de Bibliotheek het Eemhuis. Onder meer schrijver Ronald Giphart en filosoof Bas Haring zijn aanwezig.

Bekijk details van Landelijke aftrap Nederland Leest vindt plaats in de Bibliotheek het Eemhuis

• De Bibliotheek Eemland en ROC Midden Nederland tekenen samenwerkingsovereenkomst

11 oktober 2017

Vanochtend ondertekenden Ebby Pelsma (directeur ROC Midden Nederland) en Erno de Groot (directeur de Bibliotheek Eemland) een samenwerkingsovereenkomst tijdens een feestelijke bijeenkomst in Espressobar de Draak in Het Eemhuis. Bij de ondertekening waren docenten, afdelingsleider en studenten aanwezig. Dankzij de samenwerking zal er binnen de opleiding Pedagogisch Medewerker en Onderwijsassistent meer aandacht komen voor voorlezen.

Bekijk details van De Bibliotheek Eemland en ROC Midden Nederland tekenen samenwerkingsovereenkomst

• Afhaal- en inleverpunt Leusden Zuid blijft gesloten

10 oktober 2017

Afhaal- en inleverpunt Leusden Zuid van de Bibliotheek Eemland, gevestigd in Multi Functioneel Centrum Antares, blijft gesloten. De exploitant van Antares geeft aan geen toekomst te zien voor het punt op de huidige locatie. Omdat de Bibliotheek het punt graag wil behouden voor haar klanten, is zij samen met Woonstichting Leusden op zoek naar een andere locatie om een nieuw afhaal- en inleverpunt van de Bibliotheek Eemland te realiseren.

Bekijk details van Afhaal- en inleverpunt Leusden Zuid blijft gesloten

• WAUW!denberg, ontdek de wereld van duurzaamheid ook in de Bibliotheek

2 oktober 2017

Van dinsdag 10 oktober tot en met zondag 29 oktober staat Woudenberg in het teken van duurzaamheid: WAUW!denberg, want WAUW! wat zijn al veel mensen actief in Woudenberg op het gebied van duurzaamheid. Maar wat zou het mooi zijn als dat er nog meer worden. Daarom een leuk en boeiend programma in Het Cultuurhuis waar ook de Bibliotheek in gevestigd is.

Bekijk details van WAUW!denberg, ontdek de wereld van duurzaamheid ook in de Bibliotheek

• Nieuwe catalogus!

18 september 2017

Sinds vandaag zijn wij overgegaan op een andere catalogus. Een boek vinden gaat nu nog makkelijker doordat in de resultatenlijst meteen staat of het boek aanwezig is. En wilt u een boek reserveren? Ook dat gaat heel eenvoudig omdat u niet steeds opnieuw hoeft in te loggen.

Bekijk details van Nieuwe catalogus!

• Jongste en oudste inwoner Eemdijk openen de Bibliotheek op school

7 september 2017

Woensdagochtend 6 september openden de jongste en oudste inwoner van Eemdijk gezamenlijk de Bibliotheek op school op de School met de Bijbel. Het was een feestelijke opening, waarbij kleurrijke ballonnen werden opgelaten en de winnaars van de kleur- en dichtwedstrijd hun prijs in ontvangst namen.

Bekijk details van Jongste en oudste inwoner Eemdijk openen de Bibliotheek op school

• De Bibliotheek Baarn drie weken gesloten wegens herinrichting

5 september 2017

De Bibliotheek Baarn sluit vanaf woensdag 18 oktober haar deuren voor een periode van drie weken. Tot en met dinsdag 7 november is de Bibliotheek aan de Hoofdstraat gesloten voor een herinrichting. Na de herinrichting hanteert zij dezelfde werkwijze als de andere vestigingen van de Bibliotheek Eemland, waarbij de collectie voor volwassenen is onderverdeeld in de werelden “Literatuur & Cultuur”, “Liefde & Leven” en “Spannend & Actief”.

Bekijk details van De Bibliotheek Baarn drie weken gesloten wegens herinrichting

• Extra aandacht voor laaggeletterdheid tijdens Week v/d Alfabetisering

4 september 2017

Van 4 tot en met 10 september 2017 vindt de Week van de Alfabetisering plaats, waarbij laaggeletterdheid onder de aandacht wordt gebracht. 2,5 miljoen volwassenen in ons land zijn laaggeletterd. Zij lopen tegen een heleboel problemen aan. Denk hierbij aan solliciteren, een bijsluiter lezen, geldzaken bijhouden en voorlezen aan kinderen. In het kader van de Week van de Alfabetisering organiseert de Bibliotheek Eemland diverse activiteiten.

Bekijk details van Extra aandacht voor laaggeletterdheid tijdens Week v/d Alfabetisering

• Tweede vestiging de Bibliotheek op school op PCBO De Parkschool

1 september 2017

Met de feestelijke opening van PCBO De Parkschool op donderdagmiddag 31 augustus jongstleden op locatie Koningspark, is er tevens een tweede vestiging van de Bibliotheek op school geopend op de andere locatie van De Parkschool, te weten Stadspark. Naast de kinderen van groep één tot en met vijf kunnen nu ook de leerlingen van groep zes, zeven en acht gebruik maken van de aangeboden collectie in de schoolbibliotheek.

Bekijk details van Tweede vestiging de Bibliotheek op school op PCBO De Parkschool