Nieuws algemeen

Resultaat 1 - 10 (van 61)

• Programma Nederland Leest is bekend

15 oktober 2018

Nederland Leest, een landelijk evenement ter bevordering van het lezen van boeken, staat dit jaar in het teken van voeding. Als bibliotheek met een grote culinaire collectie, kunnen we natuurlijk niet om dit evenement heen. Vandaar dat de Bibliotheek Eemland een leuk programma heeft samengesteld. Tijdens heel november staan er heel wat culinaire activiteiten op het programma.

Bekijk details van Programma Nederland Leest is bekend

• De Kinderboekenweek komt naar de bibliotheek!

24 september 2018

Tijdens de Kinderboekenweek, die van 3 tot en met 14 oktober duurt, valt er heel wat te beleven in de Bibliotheek Eemland! We richten ons dit jaar speciaal op vrienden, bbf’s en maatjes. Het thema is namelijk ‘Vrienden’.

Bekijk details van De Kinderboekenweek komt naar de bibliotheek!

• Gedicht met de mooiste en leukste woorden

11 september 2018

Tijdens de Week van de Alfabetisering van 3 t/m 9 september, werden in de Bibliotheek Leusden de mooiste en leukste woorden van bezoekers verzameld. Dichter Gerhard te Winkel ging aan het eind van de week aan de slag met de woorden en schreef een gedicht.

Bekijk details van Gedicht met de mooiste en leukste woorden

• Wethouder Cees van Eijk laat zich informeren over Taalhuis

4 september 2018

Maandag 3 september bezocht wethouder Cees van Eijk, in het kader van de Week van de Alfabetisering, het Eemhuis om met verschillende maatschappelijke organisaties in gesprek te gaan over laaggeletterdheid. Ook twee Taalambassadeurs waren hierbij aanwezig om vanuit eigen ervaring te vertellen wat het betekent wanneer je niet kunt lezen of schrijven.

Bekijk details van Wethouder Cees van Eijk laat zich informeren over Taalhuis

• Huiskamerbibliotheek Nijenstede gesloten op 10 en 11 september

4 september 2018

Wegens een interne verhuizing is Huiskamerbibliotheek Nijenstede gesloten op maandag 10 en dinsdag 11 september.

Bekijk details van Huiskamerbibliotheek Nijenstede gesloten op 10 en 11 september

• Bereikbaarheid Eemhuis tijdens Triathlon op 2 september

28 augustus 2018

Zondag 2 september is de start en finish van de Keistad Triathlon op het Eemplein. Dit betekent dat de Bibliotheek het Eemhuis op deze dag minder goed bereikbaar is vanwege wegafsluitingen.

Bekijk details van Bereikbaarheid Eemhuis tijdens Triathlon op 2 september

• Dag van de Amateurkunst in Het Eemhuis

9 augustus 2018

Op 8 september organiseert Scholen in de Kunst in het kader van de Dag van de Amateurkunst een aantal concerten in de centrale hal van Het Eemhuis.

Bekijk details van Dag van de Amateurkunst in Het Eemhuis

• Gratis toegang tot ruim 3500 kranten en tijdschriften in 60 talen!

9 juli 2018

Wij bieden in het merendeel van onze vestigingen PressReader aan, met meer dan 3500 kranten en tijdschriften in zo'n 60 talen. Fulltext, actueel en met een archief tot 90 dagen! U kunt deze op onze publiekspc's raadplegen, maar... u kunt ook de mobiele app installeren op uw smartphone of tablet, kranten en tijdschriften downloaden en later thuis of onderweg lezen!

Bekijk details van Gratis toegang tot ruim 3500 kranten en tijdschriften in 60 talen!

• Problemen met reserveren

4 juli 2018

In verband met een nieuwe update van het bibliotheeksysteem, werkt het reserveren van boeken op dit moment nog niet optimaal. Kijk hieronder voor tijdelijke oplossing.

Bekijk details van Problemen met reserveren

• Prijsuitreiking wedstrijd ‘Verteltas voor de VoorleesExpress’

2 juli 2018

Maandag 2 juli vond op de locatie van ROC Midden Nederland aan de Disketteweg de prijsuitreiking plaats van de wedstrijd ‘Verteltas voor de VoorleesExpress’. Aan de wedstrijd deden eerstejaars studenten mee van de opleiding Pedagogisch Werk & Onderwijs van ROC Midden Nederland. De eerste prijs ging naar de Verteltas rondom het prentenboek Kikker is bang. De wedstrijd werd georganiseerd door de Bibliotheek Eemland in samenwerking met ROC Midden Nederland.

Bekijk details van Prijsuitreiking wedstrijd ‘Verteltas voor de VoorleesExpress’