Nieuws algemeen

Resultaat 1 - 10 (van 46)

• Nationale Voorleesdagen: Ssst! De tijger slaapt

4 januari 2018

Woensdag 24 januari gaan de Nationale Voorleesdagen van start! Dit jaar staat het prentenboek "Ssst! De tijger slaapt" van Britta Teckentrup centraal. Wij organiseren weer leuke, leerzame en interactieve activiteiten voor kinderen in de leeftijdscategorie van 2 tot 7 jaar.

Bekijk details van Nationale Voorleesdagen: Ssst! De tijger slaapt

• Zeepkist in politieke huiskamer

10 januari 2018

op 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Tot die tijd is in de hal van het Eemhuis de 'Politieke Huiskamer' te vinden. Op zaterdagmiddagen vindt u er politieke partijen, kunt u met hen in gesprek of klimt u op de zeepkist om uw 'Goede raad aan de nieuwe raad' te verkondigen.

Bekijk details van Zeepkist in politieke huiskamer

• Start Informatiepunt Leeskringen in Het Eemhuis

8 januari 2018

De Bibliotheek Eemland start in samenwerking met Stichting Senia op 10 januari 2018 met een Informatiepunt Leeskringen in de Bibliotheek het Eemhuis. Elke tweede woensdag van de maand van 11.00-12.00 uur, voorafgaand aan het Boek van de Maand-gesprek, zit Senia-ambassadeur Liesbeth Ram klaar om vragen te beantwoorden over leeskringen.

Bekijk details van Start Informatiepunt Leeskringen in Het Eemhuis

• Lucas Bolsius opent fototentoonstelling ‘De Raad van hier en nu’

21 december 2017

Op zaterdag 16 december werd de tentoonstelling ‘De Raad van hier en nu’ geopend in de Bibliotheek Eemland door burgemeester Lucas Bolsius. Met het ondertekenen van de banner van AmersfoortKiest zijn hiermee de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 van start gegaan.

Bekijk details van Lucas Bolsius opent fototentoonstelling ‘De Raad van hier en nu’

• Inleverbussen gesloten tijdens Oud en Nieuw

7 december 2017

In verband met de jaarwisseling zijn de inleverbussen van onze vestigingen (behalve die van de Bibliotheek Vathorst en Achterveld) voor een bepaalde tijd gesloten. Houd hier dus rekening mee als uw geleende materialen in de tussentijd moeten worden ingeleverd!

Bekijk details van Inleverbussen gesloten tijdens Oud en Nieuw

• De tarieven voor 2018 zijn bekend

30 november 2017

Er is een kleine wijziging doorgevoerd in de tarieven voor het jaar 2018. Ten opzichte van 2017 wordt zowel het standaardabonnement als het klein abonnement verhoogd met een bedrag van € 0,50. Dat betekent dat u in 2018 voor een standaardabonnement € 53,- per jaar betaalt en € 32,- voor een klein abonnement. Bij een automatische incasso ontvangt u een korting van € 2,50.

Bekijk details van De tarieven voor 2018 zijn bekend

• Samenwerkingsovereenkomst met Taalcentrum Het Element

30 november 2017

Woensdag 29 november is de samenwerkingsovereenkomst tussen Taalcentrum Het Element en de Bibliotheek Eemland getekend. De samenwerking met de Bibliotheek Eemland heeft als doel om een extra stimulans te geven aan de Nederlandse les.

Bekijk details van Samenwerkingsovereenkomst met Taalcentrum Het Element

• Vloerconstructie ICOON is veilig voor huidig gebruik

6 november 2017

Afgelopen woensdag 1 november is op verzoek van het Ministerie een risicoanalyse uitgevoerd naar de vloerconstructie van het bibliotheekgedeelte in het ICOON. Hieruit is gebleken dat de vloerconstructie op dit moment niet te zwaar wordt belast. Er zijn geen tekenen in de constructie zichtbaar (zoals scheurvorming of doorzakking), waaruit blijkt dat er van te zware belasting sprake is. De vloerconstructie is dus voor het huidige gebruik gewoon (zoals verwacht) veilig.

Bekijk details van Vloerconstructie ICOON is veilig voor huidig gebruik

• VoorleesExpress Amersfoort zoekt per direct enthousiaste coördinatoren

19 oktober 2017

VoorleesExpress Amersfoort zoekt per direct enthousiaste vrijwilligers die als coördinator de voorlezers willen begeleiden. De voorlezers lezen voor aan kinderen uit gezinnen met een arm taal- en leesklimaat. Dit gebeurt bij de gezinnen thuis. Het is van belang dat u als coördinator een open houding heeft, flexibel bent, duidelijk kunt communiceren en kennis of ervaring heeft met het stimuleren van de taalontwikkeling.

Bekijk details van VoorleesExpress Amersfoort zoekt per direct enthousiaste coördinatoren

• Robotica staat centraal tijdens Nederland Leest 2017

17 oktober 2017

Ook dit jaar staat de hele maand november in het teken van Nederland Leest met dit jaar als bijbehorend thema “Robotica”. De Bibliotheek Eemland organiseert weer tal van activiteiten in het Eemhuis en andere vestigingen, waaronder literaire avonden met schrijver Arthur Japin en Ronald Giphart, filmvertoningen van “I, Robot” – naar het boek dat dit jaar centraal staat, gesprekken rondom bestaande TED Talks tijdens de lunch en nog meer.

Bekijk details van Robotica staat centraal tijdens Nederland Leest 2017