Nieuws algemeen

Resultaat 1 - 10 (van 24)

• Digitaal vaardige vrijwilligers gezocht voor de Bibliotheek Vathorst en Hoogland

8 augustus 2017

Voor digitale cursussen en workshops in de Bibliotheek Vathorst en de Bibliotheek Hoogland zijn wij op zoek naar digitaal vaardige vrijwilligers. Vindt u het leuk om een cursus of workshop te geven of hierbij te assisteren? Kom dan donderdag 24 augustus om 16.00 uur naar de informatiebijeenkomst in de Bibliotheek Vathorst.

Bekijk details van Digitaal vaardige vrijwilligers gezocht voor de Bibliotheek Vathorst en Hoogland

• Huiskamerbibliotheek Groenewoude sluit haar deuren

26 juli 2017

Huiskamerbibliotheek en servicepunt Groenewoude sluit per donderdag 24 augustus na zes jaar haar deuren. Vanaf die dag is het niet meer mogelijk om daar geleende materialen af te halen en in te leveren. Bezoekers die graag gebruik maakten van dit punt kunnen hiervoor voortaan terecht bij de Bibliotheek Woudenberg aan de Dorpsstraat.

Bekijk details van Huiskamerbibliotheek Groenewoude sluit haar deuren

• Gratis oefenen voor je theorie-examen in de Bibliotheek

18 juli 2017

In de Bibliotheek kun je vanaf nu gratis oefenen voor je theorie-examen voor scooter, auto of motor met het oefenprogramma theorie-rijbewijs van Theorie.nl. Alle mogelijke vragen uit het CBR-examen zijn in het oefenprogramma verwerkt. Wil jij de kans vergroten dat je gaat slagen voor je theorie-examen, kom dan naar de een vestiging bij jou in de buurt.

Bekijk details van Gratis oefenen voor je theorie-examen in de Bibliotheek

• Kinderen in regio Eemland lezen meer dan 2000 boeken

28 juni 2017

De Eemlandse jeugd heeft veel gelezen in de maanden maart, april en mei. In alle vestigingen en schoolbibliotheken van de Bibliotheek Eemland lazen kinderen mee met de Kinderjury en beoordeelden zij allerlei boeken die vorig jaar verschenen. In totaal deden 925 kinderen mee. Samen lazen zij 2151 boeken om precies te zijn. Daarnaast namen sommige kinderjuryleden deel aan lees- en schrijfclubjes en was er een feestelijke afsluiting in het Eemhuis.

Bekijk details van Kinderen in regio Eemland lezen meer dan 2000 boeken

• Druk bezocht debat over welzijn in Amersfoort

22 juni 2017

De Keizaal van het Eemhuis zat op woensdagavond 21 juni vol met deelnemers aan en belangstellenden voor het vierde debat van het Lokaal Mediacentrum. Het thema was ‘Welzijn in Amersfoort’. Meer specifiek was de vraag ‘Hoe gaat het nu eigenlijk met de nieuwe organisatie Indebuurt033?'

Bekijk details van Druk bezocht debat over welzijn in Amersfoort

• Openingstijden in de zomervakantie & langer lenen

13 juni 2017

Een aantal van onze vestigingen heeft in de periode van 8 juli t/m 20 augustus aangepaste openingstijden. Voorkom dat u voor een dichte deur staat!

Bekijk details van Openingstijden in de zomervakantie & langer lenen

• Download de VakantieBieb-app, voor een zomer vol leesplezier!

1 juni 2017

De VakantieBieb-app is vanaf 1 juni weer te downloaden! In de app staan meer dan dertig leuke e-books voor kinderen van 6 t/m 18 jaar. Zo kunnen kinderen en jongeren lekker doorlezen tijdens hun vakantie en blijft hun leesvaardigheid (en AVI-niveau) op peil. De e-books zijn te lezen op tablet of smartphone. Vanaf 1 juli staan er in de app ook thrillers en romans voor volwassenen. Probeer het eens uit!

Bekijk details van Download de VakantieBieb-app, voor een zomer vol leesplezier!

• De winnaars van de Kinderjuryloterij zijn bekend (week 19 en 20)

26 mei 2017

Heb je Kinderjuryboeken gelezen? En je stembriefje ingevuld en ingeleverd bij de Bibliotheek? Dan doe je automatisch mee met de Kinderjuryloterij en maak je elke week kans op een prijsje. De winnaars van afgelopen week zijn bekend.

Bekijk details van De winnaars van de Kinderjuryloterij zijn bekend (week 19 en 20)

• Scholierenexpositie Kunstroute Hoogland in de Bibliotheek

23 mei 2017

In het weekend van 9, 10 en 11 juni stelt Kunstroute Hoogland de werken van een kunstwedstrijd voor scholen tentoon in de Bibliotheek Hoogland. In het kader van het vijfjarig jubileum van de Kunstroute konden basisschoolleerlingen meedoen aan een wedstrijd waarbij ze zelf (rond het thema “5”), een vrij kunstwerk mochten inzenden. Vanwege deze expositie is de Bibliotheek Hoogland extra geopend op zondag 11 juni van 14.00 tot 16.00 uur. Op vrijdag en zaterdag zijn de werken tijdens de reguliere openingstijden...