Nieuws algemeen

Resultaat 1 - 10 (van 52)

• Parade der poëten; gedichtenwedstrijd

16 april 2018

In het voorjaar van 2018 vindt in de provincie Utrecht de dichtwedstrijd ‘Parade der Poëten’ plaats in 3 regio’s: in de stad Amersfoort, in Eemland en Wijk bij Duurstede en de Utrechtse Heuvelrug, . Het thema is cultureel erfgoed in de provincie. De beste tien dichters worden geselecteerd en mogen op een feestelijke slotmiddag hun gedicht voordragen. De winnaar krijgt 100 euro. De wedstrijd wordt georganiseerd door Gerhard te Winkel in samenwerking met de Bibliotheek Eemland. Dichters kunnen een...

Bekijk details van Parade der poëten; gedichtenwedstrijd

• Zuid-Afrika aan de Eem

22 maart 2018

In het kader van de expositie Tell Freedom, te zien in Kunsthal KAdE, organiseren KAdE, Scholen in de Kunst, Archief Eemland en de Bibliotheek Eemland een middag vol Zuid-Afrikaanse cultuur, muziek en literatuur. Kom ook en laat je meevoeren in Afrikaanse sferen.

Bekijk details van Zuid-Afrika aan de Eem

• Informatiepunt Leeskringen op tournee langs vestigingen

5 maart 2018

Elke tweede woensdag van de maand van 11.00-12.00 uur, voorafgaand aan het Boek van de Maand-gesprek, wordt in Het Eemhuis het Informatiepunt Leeskringen ingericht. Tijdens de Boekenweek gaat het Informatiepunt op tournee langs de vestigingen om de leeskringenservice van de Bibliotheek Eemland en de diensten van de landelijke stichting Senia onder de aandacht te brengen.

Bekijk details van Informatiepunt Leeskringen op tournee langs vestigingen

• Achtergrondinformatie over Referendum Wiv 21 maart

26 februari 2018

Het is de laatste keer dat de overheid u, in het kader van een raadgevend referendum, vraagt uw stem uit te brengen. Dat gebeurt op 21 maart maart, tegelijk met de gemeenteraadsverkiezingen. Het onderwerp is de nieuwe Wet Inlichtingen- en veiligheidsdiensten (WIV), in de volksmond ook wel 'sleepwet' genoemd. Wij geven u graag wat links naar meer achtergrondinformatie.

Bekijk details van Achtergrondinformatie over Referendum Wiv 21 maart

• Belastingaangifte in onze vestigingen

13 februari 2018

Ook dit jaar kunt u uw belastingaangifte doen achter een afgeschermde en beveiligde computer in een van onze bemande vestigingen. Wij organiseren zelf geen spreekuren. Voor vragen over of hulp bij de belastingaangifte zullen we u doorverwijzen naar partners in ons sociaal netwerk.

Bekijk details van Belastingaangifte in onze vestigingen

• De Bibliotheek Eemland bouwt eerste Educatieve Escaperoom voor schoolklassen

7 februari 2018

Maandag 12 maart opent de Bibliotheek Eemland de eerste Educatieve Escaperoom voor leerlingen van groep vijf tot en met acht en eerste- en tweedeklasleerlingen van het voortgezet onderwijs. De Educatieve Escaperoom is een initiatief van Het Medialab en krijgt een plek in een kantoorpand aan de Amsterdamseweg 43 in Amersfoort. Alle scholen in de regio Eemland kunnen de uitdaging aangaan.

Bekijk details van De Bibliotheek Eemland bouwt eerste Educatieve Escaperoom voor schoolklassen

• Zeepkist in politieke huiskamer

10 januari 2018

op 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Tot die tijd is in de hal van het Eemhuis de 'Politieke Huiskamer' te vinden. Op zaterdagmiddagen vindt u er politieke partijen, kunt u met hen in gesprek of klimt u op de zeepkist om uw 'Goede raad aan de nieuwe raad' te verkondigen.

Bekijk details van Zeepkist in politieke huiskamer

• Bibliotheek Leusden Zuid vanaf 1 februari weer open

10 januari 2018

Afhaal- en inleverpunt van de Bibliotheek Leusden Zuid gaat weer open. Vanaf 1 februari kunnen mensen gebruik maken van de zelfservice, gevestigd bij de hoofdingang van Antares op het Maximaplein in Leusden. De openingstijden zijn op werkdagen van 12.00 - 18.00 uur. Bij het zelfservicepunt kunnen mensen hun geleende materialen inleveren en reserveringen ophalen. Leusden Zuid is een onbemande vestiging.

Bekijk details van Bibliotheek Leusden Zuid vanaf 1 februari weer open

• Start Informatiepunt Leeskringen in Het Eemhuis

8 januari 2018

De Bibliotheek Eemland start in samenwerking met Stichting Senia op 10 januari 2018 met een Informatiepunt Leeskringen in de Bibliotheek het Eemhuis. Elke tweede woensdag van de maand van 11.00-12.00 uur, voorafgaand aan het Boek van de Maand-gesprek, zit Senia-ambassadeur Liesbeth Ram klaar om vragen te beantwoorden over leeskringen.

Bekijk details van Start Informatiepunt Leeskringen in Het Eemhuis

• Nationale Voorleesdagen: Ssst! De tijger slaapt

4 januari 2018

Woensdag 24 januari gaan de Nationale Voorleesdagen van start! Dit jaar staat het prentenboek "Ssst! De tijger slaapt" van Britta Teckentrup centraal. Wij organiseren weer leuke, leerzame en interactieve activiteiten voor kinderen in de leeftijdscategorie van 2 tot 7 jaar.

Bekijk details van Nationale Voorleesdagen: Ssst! De tijger slaapt