BoekStart

Het begint met voorlezen

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten.

Waarom BoekStart
Door samen plaatjes te kijken, te praten of te zingen krijg je als ouder goed contact met je baby. Dat is niet alleen gezellig, maar ook heel goed voor de taalontwikkeling van jouw kind. Uit onderzoek blijkt namelijk dat kinderen die al vanaf een paar maanden samen met hun ouders boekjes lezen, een veel grotere woordenschat hebben dan kinderen die dat niet doen. Kortom, van lezen groei je

Gratis BoekStartkoffertje

Alle ouders van kinderen van 0 tot 2 jaar kunnen hun kind gratis lid maken van de Bibliotheek. Als je dit doet ontvang je het gratis BoekStartkoffertje met twee leuke boekjes. Bezoek hierna de BoekStarthoek in de Bibliotheek en bekijk welke leuke, nieuwe boekjes jij en je baby kunnen ontdekken!

BoekStartcoach

Informatie voor ouders

Download de gratis BoekStart VoorleesApp

Heb jij de gratis BoekStart Voorleesapp al op je telefoon? Deze app staat vol video’s over voorlezen, de nieuwste boekjes voor je kindje en vele voorleestips. Je kunt meedoen met maandelijke acties  en zelfs een voorleeswekker zetten!

Download in de Appstore

Appstore

Ontdek het op Google Play

Google Play