Het Educatieve Programma

De Bibliotheek Eemland heeft een ruim aanbod aan producten en diensten voor alle voorschoolse instellingen en basisscholen binnen het werkgebied van de Bibliotheek Eemland. Hieronder vallen de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden en Woudenberg. 

Rondleidingen Voortgezet Onderwijs

De rondleidingen kunnen verzorgd worden voor max. 15 personen per groep. Als de groep groter is, wordt er gesplitst en worden de kosten verdubbeld.

Ik vind lezen leuk, daar moet je maar mee dealen

In de film “Ik vind lezen leuk, daar moet je maar mee dealen” vertellen VMBO leerlingen van het CSG Augustinus College uit Groningen, het Buitenhout College uit Almere, het Vakcollege uit Amersfoort, het WolfertPRO uit Bergschenhoek en het Isulla College uit Dordrecht waarom ze lezen en wat ze eraan hebben. Maar ook jongeren die niets met lezen hebben komen aan het woord. Vier kinderen, Mohammed, Shakira, Kevin en Mirthe worden ook in hun thuissituatie gefilmd, zij laten zien wat ze lezen en waarom ze lezen.

De film is gemaakt in samenwerking met Kunst van lezen

Leuke herkenbare tasjes voor de Bibliotheekboeken

Nieuwsbrief Voortgezet Onderwijs

Voor het voortgezet onderwijs hebben we ook een nieuwsbrief met informatie over de producten van de Bibliotheek en ander nieuws. Voor iedereen die in het voortgezet onderwijs werkt of die geïnteresseerd is.

Meld u aan

De Bibliotheek op school

Agenda Basisschoolleerlingen

Er zijn op dit moment geen artikelen over dit onderwerp beschikbaar.

Nieuwsbrief Educatie

Kent u onze Nieuwsbrief Educatie al? Speciaal voor het basisonderwijs hebben wij een aparte nieuwsbrief: de Nieuwsbrief Educatie. Vol weetjes en boekentips voor medewerkers in het onderwijs. Wat voor u?

Meld u nu aan