StoryAwards
StoryAwards 2019 gaat van start! StoryAwards is de Amersfoortse verhalenwedstrijd voor jongeren. Elke jongere kan meedoen met elke verhalende vorm. Denk hierbij aan gedichten, spoken word, verhaal schrijven, rap/hiphop-tekst, een film of bedenk zelf een creatieve vorm om jouw verhaal te vertellen. Het kan en mag allemaal.

Thema: "Johan" 
In 2019 is het 400 jaar geleden dat Johan van Oldenbarnevelt is onthoofd op het Binnenhof van Den Haag. Dit jaar is dus het Johan van Oldenbarnevelt-jaar en dus ook het thema van StoryAwards 2019. Gaat het dan alleen over Johan? Nee! Denk ook aan vrijheid van meningsuiting, tolerantie of gewoon wat 'Johan' (in de breedste zin) voor jou betekent.

Workshops scholen
Om leerlingen te stimuleren om mee te doen aan StoryAwards bieden we scholen de mogelijkheid om deel te nemen aan diverse workshops op het gebied van schrijven, storytelling, filmpjes maken etc.. Deze workshops worden voor geringe bijdrage aangeboden. Hierbij geldt; wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Prijsuitreiking
Inzendingen worden ingedeeld naar categorie├źn, zodat iedereen een kans heeft om genomineerd te worden voor een prijs. Maar meedoen vinden we belangrijker dan winnen. Voor elke categorie zijn er mooie prijzen te winnen, zoals; een camera, laptop of tablet. Inzendingen worden beoordeeld door een professionele jury. 

Workshops en introductielessen

Verhalen over Johan

Schrijf je hier in

Insturen van filmpjes en verhalen kan tot en met 1 mei. Lees hier alle voorwaarden voor deelname aan StoryAwards. 

Stuur je verhaal naar storyawards@bibliotheekeemland.nl of druk op onderstaande knop.

Ingezonden verhalen

Hier komen vanaf april de ingezonden verhalen.