• 21e eeuwse vaardigheden

  Het Medialab maakt onderdeel uit van de Bibliotheek Eemland.

  Met het Medialab willen wij inzetten op digitale educatie door de ontwikkeling van lesprogramma’s in 21e eeuwse vaardigheden en door het aanbieden van workshops op scholen en in Het Medialab in Het Eemhuis.

 • Voor alle scholen in regio Eemland

  Maandag 12 maart opent de Bibliotheek Eemland de eerste Educatieve Escaperoom voor leerlingen van groep vijf tot en met acht en eerste- en tweedeklasleerlingen van het voortgezet onderwijs.

  De Educatieve Escaperoom is een initiatief van Het Medialab en krijgt een plek in een kantoorpand aan de Amsterdamseweg 43 in Amersfoort.

 • Educatief Programma

  Voor de kinderopvang, voorschoolse instellingen, basisscholen en het voortgezet onderwijs zijn verschillende leuke educatieve projecten ontwikkeld. 

  De Bibliotheek Eemland hanteert de leerdoelen 21e eeuwse vaardigheden zoals deze omschreven zijn door SLO en Kennisnet in hun model voor digitale geletterdheid.

Medialab @ Het Eemhuis

Het Medialab maakt onderdeel uit van de Bibliotheek Eemland. Met het Medialab willen wij inzetten op digitale educatie door de ontwikkeling van lesprogramma’s in 21st Century Skills en door het aanbieden van workshops op scholen en in Het Medialab in Het Eemhuis.

Het Medialab is voor:

↓ ↓Bekijk de eindfilms van de Filmcursus 2016!↓ ↓ 

Postkaarten 'Groeten uit Amersfoort'

Agenda

 1. Cursus NASA simulator - Word een echte raketgeleerde!

  Met het spel Kerbal Space Program leer je in een mum van tijd echte raketten ontwerpen, testen en lanceren. Dit spel laat je stap voor stap je hele ruimteschip bouwen: de motor, de vorm, de vleugels, alles...

  Van 14:00 tot 16:30

  de Bibliotheek het Eemhuis - Keizaal

  zo 10 feb

Meer

Minecraft: Moderne Architectuur

Arduino

Antwoorden Snoertjesboek