De Bibliotheek op uw smartphone!

Met de App 'Bibliotheek Wise" hebt u als smartphonegebruiker altijd toegang tot de bibliotheek. U ziet gemakkelijk welke materialen u in huis heeft en wanneer u deze terug moet brengen. Ook kunt u de materialen op ieder moment via uw smartphone verlengen..

Apps voor het e-bookplatform

De Bibliotheek biedt een groot aantal recente e-books aan om (tijdelijk) op uw tablet, iPad of smartphone te zetten en te lezen. Meld u EERST via uw webbrowser aan, en zet e-books op een eigen 'boekenplank'. DAARNA kunt u met deze leesapp inloggen, uw boekenplank bekijken en lezen. (u kunt u dus NIET via de app als nieuwe e-bookklant aanmelden!!)

Download de apps voor Android of Apple hier:

104 apps voor kinderen van 2-8 jaar

Welke apps en websites zijn geschikt voor jonge leerlingen? Waar worden ze nou echt wijzer van? Deze gids "104 leerzame apps en sites" van Mijn Kind Online en Kennisnet zet de beste leerzame apps en sites voor leerlingen van 2 tot 8 jaar op een rij

App Lees dit boek

Met de iPad-app 'Lees dit boek' kunt u gratis fragmenten uit boeken van 21 uitgevers lezen op uw iPhone of iPad. Er zitten continu 24 boeken in de app, en elke week worden 4 vervangen.

Download de LuisterBieb app!

Download de gratis app van de Bibliotheek en krijg toegang tot luisterboeken, luistercolleges en meer. De app biedt nu naast de gratis te beluisteren luisterboeken ook een groot aantal titels speciaal voor leden van de Bibliotheek! 

PressReader

Wij bieden in veel vestigingen PressReader aan, met meer dan 3500 kranten èn tijdschriften uit 100 verschillende landen in 60 talen. Fulltext, actueel en met een archief tot 90 dagen! Met de mobiele app PressReader kunt u in het Eemhuis een krant downloaden en later thuis of onderweg lezen!

Download de app hier:

86 apps voor kinderen van 7-12 jaar

Welke apps en websites stimuleren digitale creativiteit bij kinderen? Hoe worden logisch denken en probleemoplossend vermogen geoefend? Deze brochure van Mijn Kind Online en Kennisnet bespreekt de meest originele en uitdagende apps en sites voor leerlingen van 7 tot 12 jaar.

Leesapps

Er zijn veel leuke apps op de markt die te maken hebben met boeken en lezen. Wij hebben een selectie gemaakt en de apps beoordeeld.

 • Hans en Grietje - epic tales Bekijk details

  Het sprookje van Hans en Grietje wordt tot leven geroepen met deze app die tal van animaties heeft.

  Bekijk details van Hans en Grietje - epic tales

 • Goud voor Aap Bekijk details

  Het iBook Goud voor Aap is deel 4 van de serie Daar komt aap. De serie loopt op in moelijkheidgraad. Goud voor Aap is voor beginnende lezertjes op AVI-niveau M3.

  Bekijk details van Goud voor Aap

 • Annie & Bas Bekijk details

  Omdat het zo hard waait raakt de jurk van Annie onder de plas van hond Bas. Als ze met haar omvangrijke jurk gaat wapperen om ‘m droog te krijgen vliegt ze onverhoeds de lucht in.

  Bekijk details van Annie & Bas

De beste gratis apps voor kinderen

Welke leuke, mooie, leerzame, grappige èn gratis apps mogen kinderen echt niet missen? In deze brochure van van Mijn Kind Online staan ze allemaal, handig gesorteerd op schoolgroep en genre.