Leen een leeskringkoffer

Terug naar Leeskringen

In een leeskringkoffer zitten acht exemplaren van hetzelfde boek en achtergrondinformatie die je als leeskring kunt gebruiken.

Aanmelden leeskringenservice

Meld u als leesgroep eenmalig aan voor de leeskringenservice.

Meld je aan voor de leeskringenservice

Gewenste titels leeskringenservice opgeven

Laat ons uw gewenste titels weten.

Geef je gewenste titels op

Titels opgeven

Ruim voor het begin van het seizoen (september t/m augustus) kan titels doorgeven van boeken die je wilt lezen met je leeskring. Wij verdelen deze titels al naar gelang van beschikbaarheid.

Later aanmelden?

Natuurlijk bestaat de mogelijkheid om op een later moment in te stappen in de leeskringenservice. Wij behandelen echter de aanvragen in volgorde van binnenkomst. 

Leeskringenservice in combinatie met Senia

Maak je gebruik van de Senia-leeswijzers en wil je gebruikmaken van de leeskoffers, dan moet je zowel bij Senia als bij de bibliotheek een titellijst opgeven. Er is geen automatische koppeling tussen de beide administraties. Wij adviseren je om met je bestelling bij Senia te wachten tot je de bevestiging van Bibliotheek Eemland hebt ontvangen.

De titels van de Senia-lijsten Geschiedenis, Filosofie etc. staan niet op de titellijst in verband met een beperkte vraag. Beschikbaarheid in onderling overleg. Soms is een titel wel beschikbaar, maar in een kleinere oplage (2 of 4 exemplaren).

Tarieven en betalen

De kosten van de dienstverlening bedragen, afhankelijk van de titel (zie lijst), € 15,-, € 18,- of € 21,50 per leeskoffer. Je bepaalt zelf hoeveel koffers je in een leeskringseizoen wilt lenen. Betaling geschiedt eenmalig per seizoen in de maand mei. Betalen per keer is niet mogelijk.

Tarief Koffer € 15,00/€ 18,00/€ 21,50 (afhankelijk van aanschafjaar)
Leentermijn 6 weken
Ontbreken map met extra informatie: € 10,00
Beschadiging koffer: € 20,00
Ontbreken /vermissing boek(en): boekhandelprijs per boek

Leenperioden en koffers ophalen

De leentermijnen van de leeskringkoffers staan vast in perioden van 6 weken. Er kan niet van deze perioden worden afgeweken. Eind mei/begin juni ontvangt de contactpersoon van je leeskring een bevestiging van de uiteindelijke indeling en daarin wordt aangegeven wanneer je de gevraagde titels voor je leeskring kunt ophalen. Je kunt de leeskoffer vanaf de woensdag ophalen in de door jou aangegeven vestiging. De koffer moet uiterlijk op woensdag, 6 weken later, worden ingeleverd. We accepteren alleen koffers die compleet zijn. Incomplete koffers kunnen wij niet innemen. Een incomplete koffer kost per boek de boekhandelprijs.