Leeskring gezocht

Terug naar Leeskringen

Op zoek naar een leeskring in Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden of Woudenberg? Onderstaande leeskringen zoeken nieuwe leden. Wil je als leeskring zelf een oproep doen, stuur dan een mailtje naar leeskringenservice@bibliotheekeemland.nl.

Leeskring in Achterveld

Een leeskring in Achterveld is op dit moment met 6 personen en zoeken nog 2 dames die met hen mee willen lezen.

Contact opnemen kan met: cgroott@ziggo.nl.

Leesclubs filosofie en literatuur in Baarn zoeken leden

Samen lezen in een leesclub
Lezen doe je alleen, maar praten over je leeservaring doe je met anderen. Dat voegt een dimensie toe aan elk boek en aan elk lezersleven. Senia organiseert om deze reden inspirerende leesclubs. Verspreid over het hele land delen leden in zo’n 1400 clubs hun interesse voor literatuur, filosofie, kunst en geschiedenis. Senia helpt bij het vinden of oprichten van deze clubs en maakt inspirerende leeswijzers om het gesprek met elkaar te verdiepen.

Werkwijze leesclubs
De meeste leesclubs lezen zes of zeven boeken per jaar. Het aantal bijeenkomsten is gelijk aan het aantal te bespreken boeken. Elke leesclub bepaalt zelf waar en wanneer het bij elkaar komt: overdag of ‘s avonds, wisselend bij iemand thuis of op een vaste plek, bijvoorbeeld in een bibliotheek, buurthuis of café. Meer informatie: www.senia.nl/home

De leesclub filosofie en de leesclub literatuur zouden graag willen beginnen, maar komen nog wat deelnemers te kort. De nieuwe deelnemers kunnen meebeslissen over de titelkeuze.
Belangstelling? Meld u dan zo snel mogelijk aan bij liesbeth.ram@senia.nl.

Leesclub Kunstgeschiedenis zoekt leden

Mensen die geïnteresseerd zijn in kunst, de geschiedenis en de beleving ervan kunnen kennismaken met het idee van ‘leesclubs kunstgeschiedenis’. Senia brengt mensen met eenzelfde culturele interesse bij elkaar, in dit geval is dat beeldende kunst. Leesclubs over dit onderwerp verdiepen zich aan de hand van een boek in een schilder, beeldhouwer, een bepaalde stroming of periode in de kunstgeschiedenis.

Lees-en kijkwijzer.
Het zal gaan om groepen van 6-8 personen. Senia levert een kijk- en luisterwijzer met studie- en discussiemateriaal aan de hand van het boek en afbeeldingen op internet. De groep kan daarna zelf beslissen om eventueel naar een bepaalde tentoonstelling te gaan. Voorbeelden op de boekenlijst zijn het boek van Will Gompertz - Dat kan mijn kleine zusje ook. Waarom moderne kunst kunst is, en van Geert Mak - Het stadspaleis, over het paleis op de Dam

Lijkt jou dit interessant?
Meer informatie: www.senia.nl
Aanmelden bij: Liesbeth.ram@senia.nl

Leeskring vertaalde Japanse literatuur in Amersfoort

Twee lezeressen uit Amersfoort die graag vertaalde Japanse literatuur lezen zoeken nieuwe leden voor hun leesclub die overdag bij elkaar komt.
Informatie jbsblankestijn@xs4all.nl.