Wat is een leeskring

Terug naar Leeskringen

Alleen met een boek op de bank is leuk, maar het is nog leuker als je over het boek, de schrijver en literatuur kunt praten met anderen. Dat kan in een leeskring, een kleine groep mensen die hetzelfde boek leest en over dit boek in gesprek gaat. Leeskringen kunnen bij de Bibliotheek terecht om gebruik te maken van leeskringkoffers.

Leeskringenservice

Leden van de Bibliotheek Eemland kunnen gebruikmaken van de leeskringenservice. Deze service biedt je onder andere de Leeskringkoffer aan. In de koffer zitten acht exemplaren van hetzelfde boek en achtergrondinformatie die een leeskring kan gebruiken. Leeskringen die van de koffers gebruikmaken, kunnen een paar keer per jaar meedoen aan speciale acties. Zo kunnen deelnemers bijvoorbeeld met korting naar een bepaalde lezing.

  1. Vind een leeskring

  2. Zoek samen leuke boeken uit

  3. Veel leesplezier!

Vragen over de leeskringenservice?

Heeft u nog vragen over de leeskoffer? Wilt u meer weten over leeskringen in de regio, of zoekt uw leeskring nieuwe deelnemers? Dan kunt u contact opnemen met leeskringenservice@bibliotheekeemland.nl of via tel: 033-4631914. (Karin Horst of Jacqueline Koet).