De Bibliotheek Baarn drie weken gesloten wegens herinrichting

Gepubliceerd op: 5 september 2017 09:46

De Bibliotheek Baarn sluit vanaf woensdag 18 oktober haar deuren voor een periode van drie weken. Tot en met dinsdag 7 november is de Bibliotheek aan de Hoofdstraat gesloten voor een herinrichting. Na de herinrichting hanteert zij dezelfde werkwijze als de andere vestigingen van de Bibliotheek Eemland, waarbij de collectie voor volwassenen is onderverdeeld in de werelden “Literatuur & Cultuur”, “Liefde & Leven” en “Spannend & Actief”.

Met de overgang naar de wereldindeling wordt de collectie van de Bibliotheek beter zichtbaar. De werelden hebben elk een eigen kleur en zorgen voor herkenbaarheid en overzichtelijkheid van de collectie.

Reserveringen ophalen

Om het ongemak zoveel mogelijk te beperken van woensdag 18 oktober tot en met dinsdag 7 november, is het die gehele periode mogelijk om geleende materialen in te leveren via de boekenbus. Ook is er in de planning rekening gehouden met het ophalen van reserveringen. Op zaterdag 21 en 28 oktober en zaterdag 4 november is het van 11.00 tot 13.00 uur voor leners mogelijk om gereserveerde materialen op te halen bij de Bibliotheek Baarn.

Modernisering

Over enkele jaren zal de Bibliotheek Baarn haar intrek nemen bij Theater de Speeldoos, maar tot die tijd blijft de Bibliotheek gevestigd aan de Hoofdstraat. Dankzij financiële steun van de Vrienden Baarnse Openbare Bibliotheek (Vribob) is het mogelijk nu al de inrichting van de Bibliotheek te vernieuwen om vervolgens later die inventaris mee te nemen naar de nieuwe Bibliotheek aan de Rembrandtlaan. Zo kan de modernisering dit jaar al voor een gedeelte ingaan.