De Kinderboekenweek komt naar de bibliotheek!

Gepubliceerd op: 24 september 2018 14:45

Tijdens de Kinderboekenweek, die van 3 tot en met 14 oktober duurt, valt er heel wat te beleven in de Bibliotheek Eemland! We richten ons dit jaar speciaal op vrienden, bbf’s en maatjes. Het thema is namelijk ‘Vrienden’.

Kom luisteren tijdens het Voorleesfeestje (3-7 jaar)

Tijdens dit voorleesfeestje maak je kennis met Eend. Eend wil graag nieuwe vrienden maken. Hij besluit zich aan te sluiten bij een club, maar hij wordt overal afgewezen. Volgens de leeuwen kan Eend niet hard genoeg brullen en volgens de olifanten is Eend niet slim genoeg. Eend besluit om zelf maar een club op te richten.

Benieuwd naar hoe dit afloopt? En zin om te knutselen? Kom dan naar het voorleesfeestje in Achterveld (3 okt), Baarn (3 okt), Hoogland (6 okt), het Eemhuis (7 okt), de Zonneparel (8 okt) Bunschoten (10 okt), Vathorst (10 okt), De Vlindervallei (10 okt) of Leusden (13 okt).

Doe mee met de speurtocht tijdens de Boekenvriendenmiddag (6+)

Tijdens de Kinderboekenweek kun je in alle vestigingen van de Bibliotheek een gratis opdrachtenboekje ophalen, met leuke puzzels, raadsels en spelletjes. Het perfecte moment om deze puzzels op te lossen is tijdens de Boekenvriendenmiddag. Kom naar verhalen luisteren, speeddaten met boeken en knutselen.

Wet welke vrienden kom jij naar Bunschoten (3 okt), Vathorst (3 okt), Hoogland (8 okt), het Eemhuis (10 okt), Baarn (10 okt) of Woudenberg (12 okt).

Kom kijken naar kinderboekentekeningen

Het vaak dromerige werk van illustrator Marije Tolman (bekend van o.a. 'De Boomhut') is vanwege de Kinderboekenweek in Het Eemhuis te bewonderen. Het maken van goede illustratie voor een kinderboek is een kunstvorm op zich. Kom langs en oordeel zelf!

Deze expositie is van 3 oktober 2018 t/m 30 november 2018 te zien.

Maak kennis met “buitenaardse vriendjes”

Govert Schilling komt een lezing geven over buitenaards leven. Het wordt een groot evenement met spectaculaire beelden en reusachtige planeten die door het Eemhuis zweven. Speciaal vanwege de Kinderboekenweek is er ook een lezing voor kinderen en hun ouders.

Deze voorstelling is op 6 oktober om 19.00 uur.

Ontmoet schrijver Geert-Jan Roebers

Leeuwen vangen zebra’s, spinnen verslinden vliegen. En als ze elkaar niet opeten, dan zitten dieren elkaar wel op een andere manier dwars. Maar niet altijd: naast natuurlijke vijanden bestaan er ook natuurlijke vrienden. Alleen hoor je daar zo weinig over. Geert-Jan Roebers schreef er daarom een boek over: "De grondel en de garnaal – en andere vreemde vriendschappen in het dierenrijk."

10 oktober komt Geert-Jan Roebers naar Woudenberg voor een schrijversbezoek.

Feest mee tijdens het Kinderboekenfestival (4-12 jaar)

Ook dit jaar is er weer een spetterende afsluiting van Kinderboekenweek. Met je polsbandje heb je toegang tot alle activiteiten in het hele Eemhuis. Wat dacht je van een workshop van een kinderboekenillustrator, meedoen aan een theatervoorstelling, schrijfles van een echte kinderboekenschrijver en meedansen in de kinderdisco?

Het Kinderboekenfestival is 14 oktober, 13.00 tot 17.00 uur.