Educatieve Escaperoom ontvangt honderdste klas in drie maanden

Gepubliceerd op: 8 juni 2018 14:35

Met haar digitale vingerafdruk opende wethouder Bertien Houwing gisterochtend de Educatieve Escaperoom voor groep 8 van de Islamitische Bilanschool. Niet zonder reden, het is namelijk de honderdste klas sinds de opening in maart die de uitdaging aangaat in deze educatieve ervaring van de Bibliotheek Eemland.

Dat de Educatieve Escaperoom een groot succes is, is ook de Gemeente Amersfoort niet onopgemerkt gebleven. Houwing vertelde als wethouder van Onderwijs trots te zijn op het initiatief van de bibliotheek en noemde het een “voorbeeld van Amersfoortse educatieve innovatie”. Door de interactieve puzzels die de leerlingen moeten oplossen, staan zij stil bij vaardigheden die van groot belang zijn voor het leven en werken in de 21ste eeuw: ICT-basisvaardigheden, mediawijsheid, informatievaardigheden en computational thinking. De Bibliotheek Eemland is daarmee de eerste bibliotheek in Europa die op deze wijze het belang van digitale geletterdheid op de kaart probeert te zetten.

Houwing hoopt dat de Educatieve Escaperoom ook landelijk zal worden opgepikt. Volgens initiatiefnemer en projectleider Reda van der Putten lijkt dat ook te gebeuren: verschillende onderwijsorganisaties hebben al interesse getoond. Ondertussen werkt hij hard aan de verdere ontwikkeling: in september presenteert de Bibliotheek Eemland een nieuwe versie van de Educatieve Escaperoom. Scholen kunnen zich hiervoor aanmelden op www.medialabeemland.nl.