Jongste en oudste inwoner Eemdijk openen de Bibliotheek op school

Gepubliceerd op: 7 september 2017 08:31

Woensdagochtend 6 september openden de jongste en oudste inwoner van Eemdijk gezamenlijk de Bibliotheek op school op de School met de Bijbel. Het was een feestelijke opening, waarbij kleurrijke ballonnen werden opgelaten en de winnaars van de kleur- en dichtwedstrijd hun prijs in ontvangst namen.

De leerlingen, ouders en andere betrokkenen werden om 11.00 uur welkom geheten door Jenneke Nijkamp, directeur van de School met de Bijbel. Voordat de Bibliotheek op school officieel werd geopend door Maria Hoolwerf-Beekhuis (92 jaar) en Jodi Huijgen (4 weken), vertelde onderwijsspecialist Eline de Boer van de Bibliotheek Eemland over het belang van (voor)lezen en welke voordelen daaraan verbonden zijn.

De vierde vestiging

De School met de Bijbel is niet de eerste basisschool in de gemeente Bunschoten met een vestiging van de Bibliotheek op school. Eerder werd er namelijk al één geopend op GBS Het Talent, de Van Amerongenschool en ’t Kruisrak.

Over de Bibliotheek op school

Scholen, bibliotheken en gemeenten slaan de handen ineen onder de noemer de Bibliotheek op school. Het gezamenlijke doel van de Bibliotheek op school is om kinderen te stimuleren meer te lezen op school en thuis, waarbij het plezier van lezen voorop staat.