Landelijke aftrap Nederland Leest vindt plaats in de Bibliotheek het Eemhuis

Gepubliceerd op: 12 oktober 2017 10:15

Ook dit jaar staat de gehele maand november in het teken van Nederland Leest met deze keer als thema: Robotica. De landelijke aftrap vindt plaats op woensdagmiddag 1 november van 14.00 tot 15.00 uur in de Bibliotheek het Eemhuis. Onder meer schrijver Ronald Giphart en filosoof Bas Haring zijn aanwezig.

Giphart presenteert die middag samen met het Meertens Instituut het eindresultaat van het Nederland Leest-experiment “Kun je samen met een robot een literair verhaal schrijven?” De landelijke media had grote belangstelling voor dit experiment en dus zijn de verwachtingen voor de uitkomst hooggespannen.

In debat

Na de overhandiging van het eerste exemplaar van de speciale Nederland Leest-editie van Ik, Robot, gaan schrijver Ronald Giphart, Bas Haring en andere wetenschappers en roboticakenners met elkaar in debat over de toekomst aan de hand van de stellingen die dit jaar centraal staan, zoals “Robots kunnen prima kunst maken” en “Niet kinderen, robots hebben de toekomst”.

Let op: In verband met de landelijke opening is het voor bezoekers niet mogelijk om gebruik te maken van de terrassen. Deze zijn die dag gereserveerd voor belangstellend publiek.

Foto: Keke Keukelaar

Literaire avond met Giphart

Kunt u woensdagmiddag 1 november niet bij de landelijke opening zijn? Ronald Giphart komt maandagavond 13 november ook naar de Bibliotheek Baarn. Kijk hier voor meer informatie en tickets!