Mino Wortel opent eigen expositie Keramiek en collages-assemblages

Gepubliceerd op: 18 mei 2017 15:05

Vanaf donderdag 1 juni exposeert de door Afrika geïnspireerde kunstenares Mino Wortel haar werk op de eerste omloop van het Eemhuis. Daarmee komt er een einde aan de tentoonstelling van haar echtgenoot Thé Tjong-Khing, die tot eind mei is te bezichtigen. Om deze opening te vieren, bent u die dag van harte welkom bij Espressobar de Draak van 18.00 tot 20.00 uur. Vanzelfsprekend zijn Mino Wortel en Thé Tjong-Khing daar ook bij aanwezig. De opening en expositie worden georganiseerd door Kunstuitleen Amersfoort.

Ieder jaar reist Mino Wortel naar het Afrikaanse continent om de woestijn op te zoeken. Het is niet alleen de uitgestrekte leegte die haar inspireert, het zijn ook de mensen die deel uitmaken van dit oerlandschap en hun raadselachtige cultuur. Die sfeer komt dan ook in haar werk (potten, wandkleden en collages) naar voren. ‘Aan mijn “voodoopotjes” beleef ik veel plezier. Ze zijn simpel van kleur, vorm en techniek en hun eenvoud en humor zijn het voornaamste’, aldus Wortel.

Assemblages

De laatste jaren maakt Mino Wortel vooral assemblages, die eerst vlak beginnen en dan steeds meer een ruimtelijk karakter krijgen. Mino: ‘Ik werk intuïtief en uitgaande van materiaal en idee groeit het beeld naar zijn uiteindelijke vorm. Ik zoek naar stilte en eenvoud en ga door tot er zoiets als een ziel inzit.’

Welkom!

Bent u benieuwd naar de expositie? U bent van harte welkom bij de opening op donderdag 1 juni! Voor wie liever op een ander moment het werk van de kunstenares bekijkt, is het goed om te weten dat de expositie te zien is tot en met 1 augustus.