Gratis toegang tot ruim 3500 kranten en tijdschriften in 60 talen!

Gepubliceerd op: 9 juli 2018 13:00

Wij bieden in het merendeel van onze vestigingen PressReader aan, met meer dan 3500 kranten en tijdschriften in zo'n 60 talen. Fulltext, actueel en met een archief tot 90 dagen! U kunt deze op onze publiekspc's raadplegen, maar... u kunt ook de mobiele app installeren op uw smartphone of tablet, kranten en tijdschriften downloaden en later thuis of onderweg lezen!

Kranten én tijdschriften!

Pressreader bevat meer dan 3500 kranten uit 100 verschillende landen in 60 talen. Hieronder bevinden zich kwaliteitskranten, zoals Wall Street Journal, The Daily Telegraph, International Herald Tribune, Le Figaro, El Mundo, Handelsblatt en ook de Telegraaf! U kunt de meest recente edities lezen.

U vindt er ook bekende tijdschiften als Paris Match, PC Format, PC Gamer, Science Uncovered, Digital Camera World, Health Food Guide, Classic Cars en SFX Magazine. Echt voor elk wat wils!

De databank bevat ook een archief tot 90 dagen terug. De volledige kranten en tijdschriften worden gepresenteerd in de originele opmaak.

Op de site van PressReader vindt u een voorproefje en een titeloverzicht per land.

Pressreader app: haal de kranten op in de Bibliotheek en lees ze thuis of onderweg!

Met de mobiele app van Pressreader kunt u in de Bibliotheek verbinding maken met ons WiFi netwerk, uw gewenste krant of tijdschrift downloaden en deze daarna thuis of onderweg lezen. In de bibliotheek lezen kan natuurlijk ook!

PressReader app is gratis te downloaden in:

Hoe werkt de app

• log eerst in op het WiFi van de Bibliotheek. Loginnaam =eemland1 (in een aantal vestigingen, waaronder het Eemhuis,  is dit een open WiFi en dient u n inloggen nog via uw browser op een activeringspagina een vinkje te zetten waarna dataverkeer mogelijk is)
  • start de app PressReader
  • u ziet bij opstarten een popupmelding met ons logo (zie ook de afbeelding hier rechts)
  • daarna kunt u een krant of tijdschrift uitzoeken en gratis downloaden!

In welke vestigingen?

Wij bieden deze dienst aan in onze vestigingen met een eigen WiFi (niet in de servicepunten en huiskamerbibliotheken):

• Het Eemhuis
  • de Bibliotheek Baarn
  • de Bibliotheek Bunschoten
  • de Bibliotheek Hoogland
  • de Bibliotheek Leusden
  • de Bibliotheek Leusden-Zuid (wel op de PC, niet de app, want geen eigen WiFi)
  • de Bibliotheek Vathorst (wel op de PC, niet de app, want geen eigen WiFi)
  • de Bibliotheek Woudenberg

Nieuw: 7 dagen na biebbezoek nog gratis kranten en tijdschriften downloaden!

Sinds kort kent PressReader de zgn. "Radiant Access functie".

Dat houdt in dat u, nadat u in de Bibliotheek met uw tablet of mobiel een keer ingelogd hebt in de PressReader app, u nog zeven dagen lang gratis kranten en tijdschriften kunt downloaden in de app, dus ook thuis of onderweg!

Let op: daarvoor moet u wel eerst een gratis account aanmaken in Pressreader. U kunt dat het beste doen op de website, want daarin kunt u een account maken via social media als Facebook of Twitter (beter niet in de app, want die vraagt om creditcardgegevens!). Vul daarna, nog steeds op de website, uw gegevens aan met uw mailadres en een wachtwoord. U kunt daarna op uw tablet of mobiel met die gegevens inloggen, en dus gebruikmaken van die Radiant Access functie.

Meer weten

De mogelijkheden van PressReader zijn heel uitgebreid; u kunt printen (per pagina), een pagina vertalen, exporteren naar een e-reader etc.

Meer weten, ga naar de website van PressReader