Robotica staat centraal tijdens Nederland Leest 2017

Gepubliceerd op: 17 oktober 2017 11:44

Ook dit jaar staat de hele maand november in het teken van Nederland Leest met dit jaar als bijbehorend thema “Robotica”. De Bibliotheek Eemland organiseert weer tal van activiteiten in het Eemhuis en andere vestigingen, waaronder literaire avonden met schrijver Arthur Japin en Ronald Giphart, filmvertoningen van “I, Robot” – naar het boek dat dit jaar centraal staat, gesprekken rondom bestaande TED Talks tijdens de lunch en nog meer.

De landelijke opening

De landelijke opening van het evenement vindt plaats in de Bibliotheek het Eemhuis op woensdag 1 november van 14.00 tot 15.00 uur. Onder meer schrijver Ronald Giphart en filosoof Bas Haring zijn aanwezig. Giphart presenteert die middag samen met het Meertens Instituut het eindresultaat van het Nederland Leest-experiment “Kun je samen met een robot een literair verhaal schrijven?” Daarna gaan Giphart, Haring en andere wetenschappers en roboticakenners met elkaar in debat over de toekomst aan de hand van de stellingen die dit jaar centraal staan, waaronder “Robots kunnen prima kunst maken” en “Niet kinderen, robots hebben de toekomst”.

Activiteiten

In het kader van Nederland Leest organiseert de Bibliotheek Eemland verschillende activiteiten over Robotica. Zo organiseert zij een kleine schrijfwedstrijd via sociale media waarbij leuke prijzen zijn te winnen, wordt de film “I, Robot” vertoond in Baarn (21/11), Woudenberg (23/11) en Amersfoort (28/11) en is er een literaire avond met schrijver Arthur Japin in Leusden (06/11) en met Ronald Giphart in Baarn (13/11). Verder vinden er drie gesprekken plaats tijdens de lunch rondom bestaande TED Talks (20/11, 22/11 en 24/11), brengt vertellersduo Dá Fhili een bezoek om de mensen op hun manier te vertellen over sciencefiction (21/11) en organiseert de Mediamarkt in het Eemhuis een workshop over het coderen en programmeren van robots (15/11).

Gratis boek

Bij een bezoek aan één van onze vestigingen kunt u het boek “Ik, Robot” van Isaac Asimov gratis mee naar huis nemen als u uw mening geeft op een of meerdere stellingen die dit jaar centraal staan. Als u deelneemt aan een activiteit die georganiseerd is in het kader van Nederland Leest, krijgt u het boekje ook cadeau van de Bibliotheek. Kaarten zijn verkrijgbaar via deze link!