Download de VakantieBieb-app, voor een zomer vol leesplezier!

Gepubliceerd op: 1 juni 2017 07:15

De VakantieBieb-app is vanaf 1 juni weer te downloaden! In de app staan meer dan dertig leuke e-books voor kinderen van 6 t/m 18 jaar. Zo kunnen kinderen en jongeren lekker doorlezen tijdens hun vakantie en blijft hun leesvaardigheid (en AVI-niveau) op peil. De e-books zijn te lezen op tablet of smartphone. Vanaf 1 juli staan er in de app ook thrillers en romans voor volwassenen. Probeer het eens uit!

Wat is de VakantieBieb?

De VakantieBieb-app is een app om gratis e-books te lezen via smartphone of tablet. U kiest een aantal e-books uit en zet die in een virtuele boekenkast. Een internetverbinding is alleen nodig tijdens het registreren en downloaden. Tijdens het lezen hebt u geen verbinding nodig. De app is beschikbaar voor Bibliotheekleden, maar ook voor niet-leden. De e-books zijn te lezen van 1 juni t/m 31 augustus. Na 31 augustus worden de boeken automatisch uit de boekenkast verwijderd. 

Jeugdboeken

Enkele voorbeelden van jeugdboeken zijn: Klem! van Mirjam Oldenhave, Boze drieling van Paul van Loon, De Grijze Jager van John Flanagan, Verdacht van Carry Slee, Keverjongen van M.G. Leonard en Moet je die Mop zien! van Isabel
Versteeg. 

Boeken voor volwassenen

Vanaf 1 juli staan er naast jeugdboeken ook tientallen boeken voor volwassenen in de VakantieBieb. Van spanning en literair tot non-fictie. Enkele voorbeelden: Het spoor terug van Tess Gerritsen, Cruise van Suzanne Vermeer en Vader van Knausgard. 

Downloaden

De app is beschikbaar voor Apple (in de Apple App store) en android (in de Google Play Store). 

Let op:

  • Om de nieuwe e-books te kunnen lezen, moet u wel de laatste versie van de VakantieBieb op uw smartphone of tablet hebben staan.     
  • Als u de app voor het eerst opstart, is uw boekenplank nog leeg. U kunt zelf boeken uitzoeken en op uw boekenplank zetten.
  • Voor de android-versie hebt u wel Android 3.0 ("Gingerbread") of hoger nodig.