Docent Beginnerscursus en cursus Omgaan met de digitale overheid en DigiD (vrijwilliger)

De Bibliotheek Eemland zet in op het verbeteren van basisvaardigheden bij alle inwoners van de regio. Digitale vaardigheden zijn onmisbaar om goed mee te kunnen doen in onze maatschappij. Daarom organiseert DigiTaalhuis Amersfoort digitale cursussen voor volwassen die weinig tot geen computerervaring hebben. De computercursus voor beginners wordt wekelijks gegeven in het Eemhuis. Vanaf 2020 wordt tegelijkertijd ook de cursus Omgaan met de digitale overheid en DigiD gegeven. Aan deze laatste cursus is plek voor maximaal twee deelnemers. Alle cursisten volgen zelfstandig het cursusprogramma en worden daarbij begeleid door twee docenten.

Voor deze gecombineerde cursussen zijn wij op zoek naar:

Docenten digitale cursussen

Als docent help je deelnemers van de Computercursus voor beginners en de cursus Omgaan met de digitale overheid en DigiD op weg en beantwoordt hun vragen. Je houdt de voortgang van cursisten bij en reikt bij de afronding van een cursus de certificaten uit. Wanneer er ruimte is, nodig je nieuwe deelnemers uit die op de wachtlijst staan.

We zoeken iemand die:

• computervaardig is,
  • het leuk vindt om cursisten te begeleiden die veelal zelfstandig aan het werk zijn,
  • cursisten op hun gemak weet te stellen,
  • over een gezonde portie geduld beschikt,
  • zelfstandig en betrouwbaar is,
  • bereid is een training over privacy van een dagdeel te volgen,
  • minimaal drie keer per jaar een aaneengesloten periode van vier weken op woensdagochtend beschikbaar is.

Als vrijwilliger van de Bibliotheek Eemland bieden we je:

• Een leuke functie binnen een enthousiaste groep vrijwilligers op één van de mooiste locaties in Amersfoort,
  • een gratis abonnement op de Bibliotheek Eemland,
  • scholing waar nodig.

Belangstelling?

Wil je meer weten over deze vacature of je aanmelden, stuur dan een mail naar Ditte Lampe, d.lampe@bibliotheekeemland.nl.